weusthag-logo

 

WeustDAG 2012

Het was weer een druk bezochte dag. De tweede editie van de WeustDAG. Veel bezoekers kwamen op deze speciale parkdag af om te kijken wat het groene gebied in Hengelo hen te bieden heeft. Allerlei verenigingen organiseerden weer leuke en originele activiteiten. Zo was er onder andere een proeverij met Twentse streekproducten, een jachttraining met honden, een honkbal-demonstratie, werden er schapen geschoren en kon men deelnemen aan verschillende clinics zoals Nordic Walking. Verder had Cultuurpodium Houtmaat weer een geweldig cultureel programma voor deze dag neergezet. Het publiek werd getrakteerd op vele verschillende soorten muziek.

Weusthag 2s koets


De hele dag reed er een huifkar die alle bezoekers naar de verschillende activiteiten bracht. Deze gezellige parkdag werd afgesloten met ‘De karavaan der vertellers’ die mooie en spannende sagen en legenden vertelden.

Facebook wedstrijd

De WeustDAG was ook het startschot voor een wedstrijd onder alle inwoners van Hengelo. Op elf locaties in Het Weusthag komen ‘Welkomstpunten’. Deze objecten markeren de toegang tot het park. Iedereen kan een ontwerp inleveren en kans maken op een iPad. Van alle ingeleverde ontwerpen wordt een selectie gemaakt en geplaatst op de Facebook-pagina van Het Weusthag. Vervolgens kunnen de mensen via Facebook gaan stemmen. Het winnende ontwerp wordt daadwerkelijk gerealiseerd en komt in het park te staan. Het Weusthag laat op deze manier zien dat ze actief zijn in participatie van bewoners en Social Media.