Nieuws van de kinderboerderij

 

Jong levenKinderboerderij hertje s
Op dit moment lopen er drie jonge damhertjes in de hertenwei. Hertenkalfjes liggen de eerste paar weken verscholen tussen de hoge planten. Daarom laten wij altijd een paar groepen brandnetels staan. Daarin kunnen de kalfjes zich verstoppen. Hertenkalfjes hebben de eerste tijd nog geen geur dus als ze goed verstopt zijn kunnen ze niet gevonden worden door roofdieren. Pas als ze sterk en snel genoeg zijn lopen ze mee met de moeder. Dus als u een eenzaam reekalfje tegenkomt in het bos: raak het niet aan en neem het niet mee. De moeder is zeker nog in de buurt en verzorgt het kalfje uitstekend!

Onze zwarte zwanen hebben ook weer gezorgd voor nageslacht. Jammer genoeg zijn van de zes kuikens nog maar vier kuikens over. Twee kuikens zijn overleden, ze lagen ineens dood in de vijver. We hebben geen idee hoe het komt dat ze zijn overleden.

Blue is nu een ruin
Ons minipaardje Blue is geen hengst meer. Hij is gecastreerd en is nu een ruin. Hij begon steeds meer hengstengedrag te vertonen. Dit gedrag is vervelend voor de verzorgers, maar ook voor de ezel Pico die bij Blue in de wei staat. Blue werd agressiever en begon dominant gedrag te vertonen. Hij werd een echte macho.
De meeste paardenhengsten in Nederland gaan als ruin door het leven. Als ze niet voor nageslacht hoeven te zorgen is dit prettiger; zowel voor het dier als voor de mensen die er mee omgaan. Een hengst voelt constant de hormonen door zijn lichaam gieren. Als hij zijn energie niet kwijt kan door zich voort te planten leidt hij een gefrustreerd en eenzaam leven.
Blue is in de wei gecastreerd onder algehele narcose. Tot onze grote opluchting stond hij al snel na de operatie weer gras te eten.

Ook Theo, onze dwergeitenbokje is gecastreerd. Hij is vorig jaar met de fles groot gebracht omdat zijn moeder was overleden. Wij wilden hem graag houden maar dan moest hij gecastreerd worden. Een ongecastreerde bok stinkt heel erg en kan niet bij de geiten staan. Daarom moest Theo ook onder het mes. Gelukkig is de operatie bij hem ook probleemloos verlopen.

Openingstijden
Op proef is de kinderboerderij tot 31 oktober tot 17.30 uur open. Wij willen graag van jullie horen welke openingstijd wij moeten aanhouden. 16.30 uur, 17.00 uur of 17.30 uur? U kunt tot eind oktober mailen welke tijd uw voorkeur heeft. Mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Daarna zullen we besluiten wat de definitieve openingstijd wordt.