Forellenvijver


In de wijk Hengelose Es ligt een prachtig stukje natuur, namelijk het voormalig Weusthagbad.

Na de sluiting van het bad in 1974 heeft het er jaren lang vergeten bijgelegen en de laatste jaren verpauperde het zelfs helemaal. In 2009 kregen Hans en Silvana Vennegoor de kans om hier hun droom van een forellenvijver anex karperwater waar te maken. Na veel kap en opruimwerk kwam geleidelijk weer een prachtig stukje Hengelo bloot te liggen en in april 2010 ging de forellenvijver Hengelo open. Na diverse aanpassingen is het nu anno 2012 helemaal zoals we het willen hebben, aldus Hans Vennegoor.
forellenkweker s
We hebben momenteel een karpers/steur vijver waar hele mooie spiegelkarpertjes tot ongeveer 4 kilo in rond zwemmen en dus ook hele mooie steuren tot ver over een meter. Deze vissen zijn geweldig om te vangen en geven de visser ook echt een hele sportieve beleving. Deze prachtige vissen moeten echter wel teruggezet worden. Onze forelvijver is altijd heel goed gevuld en iedereen kan ook daar goede vangsten verwachten. Alle gevangen forellen moeten meegenomen worden. Ze zijn heerlijk om te eten en een recept voor de bereiding kan altijd aan Silvana of Hans gevraagd worden.

We proberen heel laagdrempelig te werken en hanteren daarom dus hele lage tarieven. Op het terras is het heerlijk toeven en van daaruit kan men zien hoe de vissen gevangen worden. Ook leuk voor bijvoorbeeld een feest of partij: eerst vissen en dan daarna een heerlijke barbecue. Wij zijn heel makkelijk en proberen voor al onze gasten er echt een leuk feest van te maken. Mocht u geen ervaring hebben met vissen, dan staat Hans u met raad en daad terzijde, want zijn passie ligt toch vooral bij het vissen. “Het blijft leuk om mensen te leren hoe je moet vissen en vooral hoe je met de vis om hoort te gaan, en als ik dan zie hoe mensen helemaal tot rust komen, geniet ik er zelf net zo van”, aldus Vennegoor die heel trots is op dit mooie stukje Hengelo.

In het najaar gaan we nog beginnen met het opknappen van de kantine zodat deze er ook van binnen en van buiten helemaal tip top uitziet en aangepast is aan het mooie stukje natuur dat we hier hebben.

Mensen die meer willen weten of nieuwsgierig zijn geworden mogen altijd even langskomen om te kijken.
Bellen met Hans mag natuurlijk ook: 0655724568