BHM-logo-nwst
             Stichting Bewonersorganisatie Hengelo Midden

Nieuwe Buurtbonnen aanvragen voor 30 september 2012!


De succesvolle buurtbonnen aanpak blijft ook in 2012 bestaan. Wel zijn er een aantal zaken aangepast. Zo gaan bewonersorganisaties beslissen over de toekenning van de buurtbonnen, is de volgorde van binnenkomst niet meer bepalend en zijn er in 2012 twee rondes buurtbonnen. Deze wijzigingen zijn mede ingegeven doordat de buurtbonnen onderdeel gaan uitmaken van een geheel nieuw subsidiesysteem rondom bewonersbudgetten van de gemeente Hengelo. Bewonersorganisaties gaan meebeslissen over de buurtbonnen.

Dit jaar zijn er twee rondes.

De tweede periode loopt tot 30 september 2012. Aanvragers krijgen voor 2 november een schriftelijke beargumenteerde beslissing van de BHM. Denkt u eraan dat voor de 2e ronde in totaal €6000,- te vergeven is.
Belangrijkste wijziging bij de buurtbonnen dit jaar is dat de bewonersorganisaties aan de hand van een checklist zelf mogen beslissen over de toekenning van de buurtbonnen in hun werkgebied. De volgorde van binnenkomst is daarbij niet meer bepalend. Maar hou wel de einddatum voor uw aanvragen in de gaten. De criteria zijn duidelijk vermeld op de website van de gemeente Hengelo. Bijvoorbeeld: De activiteit waar u geld voor aanvraagt mag niet al plaats hebben gevonden. U organiseert geen straatfeest een wijkfeest mag wel. U kunt uw buurtbon niet gebruiken voor eten en drinken, vrijwilligersvergoedingen of onvoorziene kosten. Enz enz.

Buurtbonnen aanvragen?

Buurtbonnen zijn een soort van waardebonnen waarmee bewoners activiteiten kunnen organiseren die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in hun woonomgeving. Commerciële bedrijven, instellingen en de erkende bewonersorganisaties kunnen geen buurtbon aanvragen.

De aanvraagformulieren en aanvullende informatie zijn te vinden op www.hengelo.nl/buurtbon en/of af te halen bij:

  • het stadskantoor aan de Hazenweg
  • het stadhuis aan het Burgemeester Jansenplein
  • alle wijkcentra in Hengelo
  • de bibliotheek aan de Beursstraat

Helpdesk buurtbonnen

Hebt u hulp nodig bij:

  • het invullen van de aanvraagformulieren
  • bij de uitvoering van uw idee
  • bij het aanvragen van eventuele vergunningen
  • bij de financiële afhandeling

Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met de Helpdesk subsidies bewonersparticipatie via telefoonnummer 074 – 245 92 31 of e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Andere onderdelen in het nieuwe subsidiesysteem bewonersparticipatie

Naast de buurtbonnen zijn er nog twee soorten subsidies. Alle bewonersorganisaties ontvangen een basissubsidie voor communicatie, vergader- en administratiekosten. Verder is er een subsidie voor het zelf organiseren van wijkbrede activiteiten door de bewonersorganisatie.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met de bestuursleden van de BHM:
Gerrit Prinsen      tel: 074 2423873
Tineke Kusters   tel: 074 2593738
Ria van Naarden tel: 06 19408265
Of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Ook kunt u uw vragen
per brief sturen aan ons adres Uitslagsweg 47 7556 LN Hengelo.