Kinderen van de Wilbertschool terug na brand

Tekst uit de Tubantia

Wilbertschool 1 s

Na ruim zeven maanden herstelwerkzaamheden heeft de Wilbertschool haar deuren weer geopend. Weet u nog. In oktober vorig jaar raakte de school flink beschadigd bij een grote brand.

Wilbertschool 2 s
De brand brak uit op een zondagavond en was van grote afstand te zien. Het vuur begon op het dak en verwoestte met name de zolderverdieping.

Wilbertschool 4 sOndanks dat een groot deel van de school gered kon worden, was de schade groot. De Wilbertschool zit in een monumentaal pand uit 1930, ontworpen door de beroemde architect Willem Dudok. Bij de renovatie zijn veel oorspronkelijk details weer teruggebracht die de afgelopen jaren waren verdwenen.

Wilbertschool 3 sGrote verandering is bijvoorbeeld de hal. Daar waren in de loop der jaren de plafonds verlaagd, en nu zijn de originele hoge plafonds terug. Ook is er weer een glas-in-lood raam in de hal geplaatst. De leerlingen hadden de afgelopen maanden les in een leegstaande vleugel van het Gilde College aan de Bandoengstraat. Net voor de grote vakantie zijn de kinderen terug in de Wilbertschool aan de Ruysdaelstraat. Directeur Loman is vooral blij dat groep 8 afscheid kan nemen van het gebouw waar ze al die jaren les hadden.

Foto’s met dank aan de Wilbertschool.