geerdink
Stichting ’t Geerdink


Geerdink 1 s
Inmiddels hebben de pony’s vakantie, de vrijwilligers niet. Zij werken hard om alle weiden te repareren en te onderhouden. Zo hebben zij onkruid verwijderd, palen gezet en draad getrokken. Er wordt nog boombescherming aangebracht en nog meer draad getrokken. Ook moet er nog gehooid worden om het voer voor de winterperiode op zolder te krijgen. Voor de vrijwilligers is er altijd werk genoeg te doen.

Geerdink 2 sDe ponygroepen, voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, hebben op dit moment vakantie. De ponygroepen beginnen weer op maandag 3 september. Zoals vele mensen inmiddels weten gaat het bij de ponygroep om het verzorgen van en de omgang met de pony’s en kinderen met elkaar. Ook wordt er door de kinderen op de pony’s gereden en zij worden begeleid door enthousiaste vrijwilligers.

Geerdink 3 s
De pony’s verhuizen regelmatig van wei, omdat ze het gras op hebben. En de kinderen moeten altijd komen waar de pony’s staan, dit kan vlakbij de stal zijn aan de van Alphenstraat 17 A, maar ook op de Hasseler Es of richting de Woolderes.

Bent u nog onbekend met de ponygroepen van ’t Geerdink en wilt u meer informatie?
De informatie kunt u vinden op www.hetgeerdink.nl. Bellen kan natuurlijk ook via nummer 074-2420146.

Geerdink 4 s
Het Werkervaringsproject
is ook hard aan het werk in de wijk. Helaas hebben we dit jaar veel minder deelnemers dan andere jaren, dus het is hard werken voor iedereen die er wel zijn. Er wordt gesnoeid, opgeruimd, gemaakt en geveegd. Daarnaast moet alles onderhouden worden, petje af voor de mensen die dagelijks al het werk verrichten.

Het Zakgeldproject helpt ook bij de werkzaamheden. In de zomervakantie verrichten ze andere werkzaamheden dan de rest van het jaar. We hopen dat iedereen (en niet een paar) hun eigen straat en buurt schoonhouden. Het helpt al wanneer iedereen de rotzooi in de containers gooit en niet erbij zet en het oud papier op de juiste dag aan straat zet. Ook zijn de zakken plastic, die aan de containers gehangen worden, geen versiering voor de wijk. Mocht u problemen ondervinden met vuil/troep of andere zaken van een ander of van u zelf, laat het de gemeente dan weten. Dit gaat erg makkelijk met een moderne gsm via een app: BuitenBeter. Natuurlijk kunt u het ook telefonisch doorgegeven.

Geerdink 5 s
De Boodschappendienst
kan na de vakantie nieuwe deelnemers gebruiken. Mensen die niet (altijd) hun boodschappen in huis kunnen krijgen, kunnen een beroep doen op de boodschappendienst. U kunt hiervoor gewoon naar ’t Geerdink bellen. Krijgt u het antwoord- apparaat, spreek uw naam en nummer in, dan bellen we u terug. We zijn tot onze spijt niet meer in de gelegenheid om de telefoon altijd op te nemen.
De boodschappendienstkaart (10 rittenkaart) kost vanaf juli 2012 € 12,-.
We werken voor de boodschappendienst samen met Wijkleerbedrijf Helpende Handen. De helpende handen komen van mensen die een opleiding volgen. Het zijn stagiaires Zorghulp en Helpende Zorg en Welzijn.
Wilt u weten op welke manier Helpende Handen u nog meer kan ondersteunen, dan kunt u bellen met
074 – 2458298 of u kunt meer informatie vinden via internet op www.helpendehandenhengelo.nl.

Geerdink 6 s
Het bestuur en de vrijwilligers werken hard om te kijken hoe we ‘t Geerdink in 2013 en ook in de daaropvolgende jaren kunnen behouden voor de wijk en voor Hengelo. We willen alle mensen bedanken die ons hebben gesteund en nog ondersteunen. Vraagt u zich af of en hoe u ’t Geerdink kunt ondersteunen? Dit kan op allerlei manieren: Heeft u doordeweeks nog wat tijd? We zoeken mensen die hun kennis over willen dragen aan diverse groepen deelnemers bijvoorbeeld op technisch of administratief gebied. Heeft u geen tijd, maar wel andere middelen? Binnenkort starten we met een club van 100. Begeleidt u mensen met een pgb of andere indicatie en zij willen een aantal dagen diverse buitenwerkzaamheden verrichten? Kom eens langs.

Meer informatie kunt straks lezen op de website van ’t Geerdink www.hetgeerdink.nl. Bent u niet in de gelegenheid om via internet de informatie te krijgen, we hebben ook nog gewoon telefoon en ook kunt u aan de van Alphenstraat 17 A altijd een kop koffie of thee komen drinken.

Neem voor al uw vragen en opmerkingen contact op met Fieneke Pieters of Ferry Dragtstra, 074 2420146 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Ook zijn we te volgen op Twitter @HetGeerdink.


Wist u dat…

…we dit jaar 35 jaar bestaan ?