Buurtbemiddeling logoIn gesprek met uw overlast veroorzakende buren?

Buurtbemiddeling of eerst advies van een van onze coaches?

Coaching
Buurtbemiddeling leidt in veel gevallen tot een oplossing bij burenconflicten. Er zijn echter ook situaties waarbij buurtbemiddeling niet of nóg niet kan worden ingezet. Dit kan meerdere redenen hebben. U durft bijvoorbeeld niet in gesprek met uw buren of de emoties zijn te hoog opgelopen. Wilt u graag met uw buren in gesprek, maar u weet niet precies hoe u dit het beste kunt doen? Wij ondersteunen u graag. Onze coaches adviseren u bij de aanpak.

Coaching, wanneer?

  • Wanneer u zelf wilt praten met de overlast veroorzakende buren, zonder bemiddelaars erbij, maar u wilt wel advies hoe u de situatie het beste kunt benaderen.
  • Wanneer u niet weet op welke wijze u de situatie met de buren wilt veranderen en hulp wil bij het maken van een afweging en een beslissing.
  • Wanneer u met de buren in gesprek wilt gaan, maar de buren willen niet en u wilt hulp in het omgaan met deze situatie.
  • Wanneer een bemiddelingsgesprek mislukt en u hulp wenst in het omgaan met die situatie.

De coaches
De coaches zijn vrijwilligers die opgeleid zijn tot buurtbemiddelaars en daarbij een verdiepingstraining gevolgd hebben tot coach. Coaches voeren hun taken altijd in een duo uit. Mocht een situatie alsnog resulteren in een bemiddelingsgesprek met uw buren én een buurtbemiddelaar erbij, dan is de bemiddelaar nooit dezelfde persoon als de coach.

Werkwijze
Er vinden maximaal twee coachings-gesprekken plaats. Zes tot acht weken na het eerste coachingsgesprek vindt er nazorg plaats. De coaches begeleiden u zo goed mogelijk in het verbeteren van de situatie.

Meer informatie
Wilt u meer weten of de hulp van een coach inroepen? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling Hengelo via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via 06 – 14 13 29 47.