“Muziek op School” bij Armonia

In de maanden april, mei en juni zijn er zo’n kleine 25 leerlingen van de A.M.G. Schmidtschool, de Dr. Kuyperschool en de Plechelmusschool bij Armonia gast geweest. Voor het symbolische bedrag van € 1,00 per “les” hebben zij op een andere manier dan op school, kennis gemaakt muziek, orkest en instrumenten.

Armonia DSC 0178 s
Muziekles

Vanuit het Twents Jeugd Harmonie Orkest van de Muziekvereniging Armonia zijn er op de scholen eerst een paar leden geweest die de kinderen van de groepen 6 t/m 8 van alles verteld hebben over het bespelen van een muziekinstrument, maar ook hoe het is om samen te spelen in een orkest. Zij hebben alle leerlingen uitgenodigd om een zestal “lessen” te komen nemen op vrijdagmiddag na schooltijd. Enkele jeugdleden gaven deze lessen. Ze legden uit hoe het instrument in elkaar zat, hoe je er op kon spelen, hoe de noten waren enz. enz. Zo’n 25 leerlingen hebben die lessen gevolgd. Zij mochten ook het instrument, wat zij zolang mochten lenen van Armonia, mee naar huis nemen om te oefenen.

Concert
Het waren leuke en leerzame middagen. De basisschoolkinderen en de jeugdleden hebben zich goed vermaakt, ook al viel het niet mee om zo maar op een hoorn, klarinet, dwarsfluit, saxofoon ed. te spelen. De kinderen hebben de “lessenserie” afgesloten met een klein concertje voor ouders en andere familieleden. Dat deden ze op vrijdag 7 juni jl. Samen speelden zij een paar, niet al te moeilijke liedjes en daarna liet ook elke “sectie” nog van zich horen.

Armonia DSC 0171 s

Fijn dat kinderen op zo’n leuke manier kennis kunnen maken met een instrument, met een muziekvereniging en samen iets kunnen leren. Enkele kinderen wisten al hoe mooi zo iets kan zijn. Net zoals het TJHO samen muziek en theater maken in Zuid Frankrijk bijvoorbeeld! Daar heeft toch iedereen wel zin in!

Namens het Twents Jeugd Harmonie Orkest
Tom Wensink