NieuweNoaber met ondertitel logo


Nieuwe Noaber

Deze keer met An Tuttolomondo

“Noaberschap is opletten op je buurtje” en daar geeft An op haar manier invulling aan. Waar ze nu woont kwam ze al snel in contact met haar buurvrouw van 82 jaar. Deze mevrouw had het financieel niet makkelijk en leefde soms een tijd lang op brood.

An (getrouwd met een Italiaan) is gewend om niet zo afgepast te koken, zo ging er dan ook iedere dag een pannetje naar haar buurvrouw. Ze had dagelijks even contact om haar in de gaten te houden. De buurvrouw is inmiddels verhuisd en regelmatig haalt ook nu nog de mantelzorger een maaltijd voor haar op. Het persoonlijk contact onderhoudt An nog steeds.

Je buurtje in de gaten houden en zorgen voor iemand die het moeilijker heeft dan jij vindt ze niet meer dan normaal en niet bijzonder. Dit stukje hoeft dan ook helemaal niet voor haar. “De mensen van Welbions en dan met name: Ingrid, Marjan en Josefien, die verdienen een pluim. Wat die wel allemaal gedaan hebben voor haar buurvrouw, ook in hun vrije tijd, dat vind ik pas bijzonder. Contact met elkaar hebben en een beetje opletten, dat leeft toch wel een stuk prettiger voor iedereen, dan ken je elkaar en help je elkaar”, zegt An. Opletten op je buurtje blijft ze dan ook zeker doen.

Kijk voor meer informatie op www.nieuwenoaber.nl en op de prikborden bij wijkcentra en ontmoetingsruimten.

NieuweNoaberAnTuttolomondo

Tekst en foto: Frans Mensink


SWOH logo