mr Floor Boomkampmr. Floor BoomkampGered door de Schadeverzekering Inzittenden (SVI)

(Deel 11 van de serie “Letselschade uit de praktijk")


Samen met zijn vrouw en 2 kinderen is Gerrit Veerhof * op vakantie in noord Frankrijk. Ze zijn van plan een uitstapje te maken naar een kasteel als er op de heenweg iets vreselijks gebeurt. Ze worden aangereden door een vrachtwagen die geen voorrang verleent. Na de aanrijding rijdt de chauffeur door, zonder dat iemand kans heeft gehad zijn gegevens te noteren.

Een vakantie in het water gevallen…
Na het ongeval blijkt dat de oudste dochter en de echtgenote van Gerrit gewond zijn. Door een ambulance worden zij naar de eerste hulp gebracht. Senne, de dochter van Gerrit, heeft een gebroken pols en zijn echtgenote blijkt een fikse hersenschudding te hebben opgelopen. Het vakantieplezier is bedorven en het gezin besluit 2 dagen eerder dan gepland terug te keren naar huis.

Het vervolg…
Gerrit belde zijn assurantietussenpersoon voor de schade aan zijn auto. Deze wees hem op zijn schadeverzekering inzittenden (SVI) en adviseerde contact op te nemen met een letselschade-expert. Gerrit was allang vergeten dat ze deze verzekering hadden afgesloten. Gerrit kwam voor hulp en advies bij ons kantoor terecht.

Wat is een SVI
Een SVI vergoedt doorgaans de volledige letselschade van alle inzittenden van een auto bij een ongeval. Eventuele letselschade van de bestuurder zelf wordt derhalve ook vergoed, ongeacht wie er schuldig is aan het ongeval. Het feit dat de volledige schade wordt vergoed, betekent dat een SVI op grond van de polis de schade vergoedt ‘alsof zij aansprakelijk is voor het ontstaan van de schade’. Dat betekent dat niet alleen gemaakte reis- en medische kosten vergoed moeten worden, maar bijvoorbeeld ook de kosten van extra huishoudelijke hulp, verlies van inkomsten, smartengeld en de kosten van rechtsbijstand.

Hoe het met Gerrit en zijn overige gezinsleden afliep…
Na de persoonlijke situatie en schade van Gerrit en zijn overige gezinsleden direct bij hen thuis te hebben geïnventariseerd, werd binnen 3 weken een eerste voorschot voor het gezin geregeld. Vervolgens werd, in afwachting van het herstel, de gehele schade zowel medisch als financieel verder in kaart gebracht.

De schaderegeling
Na 1 jaar kon de schade van het gezin volledig worden afgewikkeld. Na de nodige discussie met de verzekeraar ontvingen zij in totaal € 18.000,00. Dit onder andere vanwege gemiste inkomsten, door een vriendin geleverde mantelzorg en smartengeld. Daarnaast betaalde de verzekeraar de volledige rechtsbijstand kosten van ons kantoor, zodat onze juridische hulp Gerrit en zijn overige gezinsleden niets heeft gekost.

De SVI bleek financieel gezien derhalve echt de redding van Gerrit Veerhof en zijn gezin. En dat voor een paar tientjes premie per jaar…

* Omwille van de privacy is de naam van cliënt gefingeerd.


mr. Floor Boomkamp is register-expert personenschade bij Boomkamp & Zwarts Letselschade. Zij woont in ’t Wilbert. Wilt u graag weten of u recht heeft op schadevergoeding? Bel dan geheel vrijblijvend naar 0570-511 120 of 06- 231 640 91 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. voor gratis betrouwbare rechtshulp. Ook voor een second opinion van uw zaak.