HelpendeHanden logo

WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo groeit verder!

Op maandag 7 juli is de 3e groep enthousiaste studenten gestart met hun opleidingstraject bij het WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo.

In een WijkLeerbedrijf ondersteunen leerlingen van de opleiding Zorghulp en Helpende Zorg & Welzijn van het ROC van Twente, herintreders en zij-instromers wijkbewoners met hand- en spandiensten. Daarmee speelt het WijkLeerbedrijf in op de veranderingen in de zorgvraag. Meer wijkgericht en meer gericht op informele zorg. De bewoners krijgen ‘extra’ handen in de wijk en de deelnemers hebben een stageplaats. In het WijkLeerbedrijf worden de deelnemers intensief begeleid en doen zij actuele praktijkervaring op.

Het WijkLeerbedrijf is een initiatief van Calibris en wordt in Hengelo voor een belangrijk deel gefinancierd door Carintreggeland, Zorggroep Manna, SWB Midden Twente, gemeente Hengelo en het ROC van Twente. In alle wijken in Hengelo wordt samengewerkt met de zorg- en welzijnsinstellingen, vrijwilligersorganisaties, huisartsen, wijkagenten en andere partners.

HelpendeHanden s

Met de start van de 3e groep studenten is ook de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst ondertekend door alle partners. Daarnaast zal het WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo vanaf 1 september 2014 ook actief worden en ondersteuning bieden in heel Hengelo. Het startschot is gegeven door wethouder Mariska ten Heuw. Bent u wijkbewoner of kent u iemand in de wijk die hulp goed kan gebruiken? Neem dan contact op met het WijkLeerbedrijf via www.helpendehandenhengelo.nl 074 – 2415187, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of kom langs bij het WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo aan de Uitslagsweg 46 in Hengelo.