Programma Altzheimer Café Hengelo 2014

30 september: Marinus van den Berg
Marinus van den BergEen bijzondere avond, vanwege de komst van Marinus van den Berg én omdat we aandacht hebben voor Wereld Alzheimer Dag. Marinus van den Berg werd in Overijssel geboren. Hij bezocht het kleine seminarie te Zenderen en studeerde daarna Theologie en ging naar de Universiteit van Yale in New Haven (VS). Nadat hij werkte als pastor en pastoraal medewerker werd hij in 1988 geestelijk verzorger in Rotterdam alwaar hij nu werkt bij een palliatief centrum. Marinus van den Berg heeft veel boeken geschreven en is al jaren columnist in dagblad Tubantia. Vandaag is hij in ons Alzheimer Café om een lezing te geven over Dementie.

28 oktober: Beginnende dementie
Alles waar je het hoofd bij moet houden, kost iemand met (beginnende) dementie extra inspanning: een televisie-uitzending, een gesprek volgen, plannen maken, problemen oplossen of beslissingen nemen. Ilse Peters, psycholoog bij TriviumMeulenbeltZorg vertelt over het begin van dementie. Wat gebeurt er met je als dit je overkomt, hoe kun je daar mee omgaan en hoe kan een ander je helpen.

25 november: Nieuwe technieken
Fred te Riet van Kicun, laat zien hoe technologie het leven met dementie in de thuissituatie makkelijker of veiliger kan maken. Het gaat niet om het uitproberen van geavanceerde techniek, het gaat om de hulp die techniek kan bieden bij problemen die men in het dagelijkse leven tegenkomt als gevolg van bijvoorbeeld dementie. Dhr. te Riet werkt zoveel mogelijk met oplossingen op maat.

December: GEEN Alzheimer Café i.v.m. met de feestdagen.