Helpende Handen logo 
Hoe gaat het met het WijkLeerbedrijf Helpende Handen


ln het wijkblad  Wijkcentraal van juli 2012 hebben wij ons als WijkLeerbedrijf voorgesteld. We zijn nu 3 maand verder en leek het ons een goed initiatief  om onze ervaringen met u te delen.

Inmiddels bieden we 267 uur per week aan ondersteuning bij klanten in de wijk en instellingen en organisaties. Een aantal voorbeelden: Samen met stichting t’ Geerdink is de boodschappendienst voor wijkbewoners in ons gehele werkgebied wederom nieuw leven in geblazen. Iedere wijkbewoner die zelf niet meer in staat is om de boodschappen te doen en/of geen mantelzorger heeft die hierin kan voorzien kan gebruik van maken van deze boodschappendienst . In het wijkcentrum Weidedorp-Woolderes zijn twee van onze studenten op de woensdagmiddag te vinden, de stage bestaat uit ondersteuning in huishoudelijke activiteiten en ondersteuning bij spel activiteiten. Met Roza (centrum voor wereldvrouwen)  is inmiddels ook een samenwerking gestart waar onze studenten onder andere als gastvrouw de nodige ervaringen op doen in sociale vaardigheden. Onze studenten ondersteunen in de huishouding, huiskamers en bij activiteiten bij de zorginstellingen Hooghagen, Het Woolde en Trivium Meulenbelt Zorg. Op dit moment zijn wij binnen ons werkgebied met nog een groot aantal instanties, en verenigingen in gesprek om meer samenwerkingsverbanden te leggen en tevens om meerdere stageplaatsen te creëren mede gezien het feit dat per 1 oktober nog eens 12 studenten Zorg en Welzijn niveau 2 bij het WijkLeerbedrijf aansluiten. Natuurlijk hopen we en gaan wij er vanuit dat de individuele aanvragen van de klanten uit de wijk blijven binnen komen. Per slot heeft het voor ons de prioriteit om klanten uit ons werkgebied te kunnen bedienen.

Ons motto In de wijk met de wijk, voor de wijk zegt dan ook voldoende. Om deze reden staan wij dan ook op 03 september met een kraam op de Hengelose Es tijdens het wijkfeest. We hopen u allen daar te mogen ontmoeten.

De evaluaties met klanten is inmiddels in volle gang. Over het algemeen zijn de klanten meer dan tevreden. Gaarne delen wij met u een aantal ervaringen: een oude mevrouw die sinds lange tijd weer buiten komt en nu met volle teugen geniet van alledaagse activiteiten zoals het samen doen van boodschappen met onze student. Een ander voorbeeld. Een jong gezin: moeder met bekkeninstabiliteit, 2 kleine kinderen en een man die fulltime werkt en daarnaast het hele huishouden runt. Een van onze studenten ondersteunt de moeder bij het huishouden. De moeder voelt zich gesterkt in haar zelfredzaamheid en krijgt meer zelfvertrouwen. Bijkomend effect is dat de vader door de ondersteuning vanuit het WijkLeerbedrijf ook ontlast wordt en zijn aandacht meer kan richten op het gezinsleven. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waaruit de meerwaarde blijkt van het WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo. En dat al binnen 3 maanden.

Mocht u na het lezen van dit artikel met ons in contact willen komen dan kunt u ons op werkdagen van 08.00u-16.30u telefonisch bereiken op 074-2458298 of per email Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .