weusthag-logoFacebook-actie Het Weusthag groot succes

Op 30 september was het een feestelijke middag in Het Weusthag. Wethouder Janneke Oude Alink heeft namelijk de winnaar van de ontwerpwedstrijd van de Welkomstpunten bekend gemaakt. De Welkomstpunten zijn kenmerkende objecten die op elf toegangswegen en -paden komen te staan en laten de bezoekers zien dat ze het park binnen gaan.

Voor het ontwerp van deze Welkomstpunten heeft de gemeente drie maanden geleden een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Belangstellenden mochten zelf weten hoe zij hun ontwerp indienden: op papier, als maquette, fotocollage of computerontwerp. Uiteindelijk zijn er door de jury vier ontwerpen geselecteerd. Via Facebook kon iedereen de afgelopen twee maanden aangeven welk ontwerp zij het mooiste vonden. Veel inwoners van Hengelo hebben hun stem laten horen en uiteindelijk gekozen voor het ontwerp van Peter van der Heijden. Hij won daarmee een iPad 3. De overige finalisten kregen een jaar lang gratis lidmaatschap van de vereniging ‘Vrienden van Het Weusthag’.

 Weusthag 03 s

Vereniging ‘Vrienden van Het Weusthag' opgericht

Tijdens de feestelijke middag van de prijsuitreiking is ook de de vereniging ‘Vrienden van Het Weusthag’ officieel opgericht. Het oprichtingsproces werd 5 jaar geleden in gang gezet. Sinds begin 2011 is dit steeds serieuzere vormen gaan aannemen. Er zijn toen verschillende werkgroepen opgericht en de voorzitters daarvan waren lid van de stuurgroep. De vereniging bestaat uit vrijwilligers die daarmee laten zien dat ze betrokken zijn en willen bijdragen aan een leefbaar en veilig stadspark. De gemeente en de Vereniging Vrienden van Het Weusthag gaan nauw samenwerken.

Ontwerp s
      het winnende ontwerp