slinger-hengelo logo
De Slinger Hengelo viert 5-jarig jubileum


Afgelopen zaterdag 6 oktober, vierde de Slinger Hengelo haar 5-jarig jubileum in het centrum van Hengelo.  Een aantal organisaties met een geslaagde match o.a. de Hartstichting, Wereldwinkel, Servicepunt vrijwilligerswerk en De Slinger Jongeren zijn uitgenodigd om een presentatie te geven.

Tijdens het event worden de rollen voor één keer omgedraaid. De bedrijven kunnen voor de gelegenheid zelf een vraag stellen en de samenleving wordt uitgedaagd hieraan gehoor te geven. Langzaam kwamen geïnteresseerden, die niet weten wie of wat de Slinger betekent/inhoudt  na een regenachtige ochtend, de Slingertent binnen. Hiermee is de doelstelling van de Slinger Hengelo bereikt.

Opvallend aanbod vanuit de maatschappelijke organisaties voor het bedrijfsleven zijn;

  • De Stichting FC Twente, biedt vanuit het project ‘Scoren met gezondheid’ onder de vlag van FC voor bedrijven in de regio Twente,  die zich verantwoordelijk voelen voor de gezondheid van haar eigen medewerkers, een eenmalige training aan.
  • Het ROC van Twente biedt o.a. gebruik van een theaterzaal, attributen en kostuums aan.

De wethouders Wieger Muller en Mariska ter Heuw hebben hun opwachting gemaakt en hun belangstelling getoond. Ook de Funding Partners kwamen een kijkje nemen, zoals Scala, Rabobank, Fuldauer en Welbions. Voor de kinderen was er ijs, beschikbaar gesteld door  Van der Poel en ballonnen. Deze werden uitgedeeld door stagiaires van het ROC van Twente. Hier was grote belangstelling voor. De koffie is beschikbaar gesteld door de Wereldwinkel.

Door een financiële bijdrage van de Rabobank en de bijdrage in natura van de maatschappelijke organisaties is deze dag mogelijk gemaakt. Met name Wijkcentrum Het Lansink heeft De Slinger ondersteund door het beschikbaar stellen van de attributen zoals tenten en tafels zodat de Slinger Hengelo het grote publiek kon benaderen.

 2012 okt. Slinger Hengelo 002 s