mr Floor Boomkamp

Een whiplash…………het einde?

(Deel 6 van de serie “Letselschade uit de praktijk")

mr. Floor Boomkamp         


Els Bos* reed met haar auto over de Bornsestraat in Hengelo. Bij de kruising met de Troelstrastraat stopte ze voor het rode verkeerslicht. Vlak daarna volgde er plotseling een enorme klap. Els bleek van achteren te zijn aangereden. In eerste instantie voelde Els nauwelijks pijn. Ze stond volledig stijf van de schrik. Even later kreeg Els echter te kampen met hoofdpijn, een pijnlijke nek en duizeligheid.

1e Medische behandeling……
De dag na het ongeval ging Els naar haar huisarts, die vervolgens röntgenfoto’s liet maken van haar nek. Hierop werden geen bijzonderheden gezien. Els kreeg pijnstillers voorgeschreven en ze werd doorverwezen naar een fysiotherapeut. Els ging er vanuit dat ze snel weer de oude zou zijn, want ze was altijd kerngezond geweest.

Helaas bleek dit niet het geval. Na ruim een jaar fysiotherapie leken de klachten alleen maar toe te nemen. Els was niet meer in staat om te werken en om leuke dingen te doen. Ze was af en toe ten einde raad.

Dit kwam mede door het onbegrip van de mensen om haar heen. Aan Els was immers niets te zien. Regelmatig kreeg ze kwetsende opmerkingen te horen zoals ‘even niet werken is vast ook wel lekker’. Of haar jonge kinderen die haar soms ‘saaie chagrijn’ noemden.

Het schadetraject……
Na anderhalf jaar liet de medisch adviseur van de verzekeraar weten dat er objectief niets met Els aan de hand was. Er kon louter sprake zijn van zeer tijdelijke klachten en beperkingen en de verzekeraar wilde de schade van Els niet langer vergoeden. Els kwam bij ons kantoor, waarop uiteraard zowel juridisch als medisch eerst verweer werd gevoerd tegen het standpunt van de verzekeraar. Daarnaast ben ik samen met Els gaan kijken hoe haar herstel mogelijk bevorderd zou kunnen worden.

Na enkele pittige discussies met de verzekeraar werd uiteindelijk overeen gekomen dat Els een vergoeding zou krijgen voor huishoudelijke hulp, kinderopvang en behandeling in een particulier, multidisciplinair re-integratiebureau. Dat betekent dat Els een intensief programma ging volgen, waarin zowel fysiotherapie, ergotherapie als psychotherapie werden gecombineerd. Door dit programma leerde Els om anders naar haar klachten te kijken en er anders mee om te gaan. Dit met als resultaat dat ze haar werk heeft weten te hervatten en ze daarnaast weer in staat is om leuke dingen met haar kinderen te doen.

Recent, nu 2,5 jaar na het ongeval, liet Els mij weten dat haar klachten weliswaar niet volledig zijn verdwenen, maar dat ze dolblij is dat ze uit de negatieve spiraal is gekomen. Ze heeft haar leven weer weten op te pakken en dat is volgens Els met geen goud te betalen.

Wat ik met bovenstaande casus heb proberen te verduidelijken, is dat het werk van een letselschade-expert niet alleen maar gaat om het claimen van de maximale euro’s. Mensen zoveel mogelijk terugbrengen naar de situatie zonder ongeval, is mijns inziens zeker zo belangrijk.

* Omwille van de privacy is de naam van cliënte gefingeerd.


mr. Floor Boomkamp is letselschade-expert bij Boomkamp & Zwarts Letselschade specialisten. Zij woont in ’t Wilbert. Wilt u graag weten of u recht heeft op schadevergoeding? Bel dan geheel vrijblijvend naar 0570-511 120 of 06- 231 640 91 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. voor gratis betrouwbare rechtshulp. Ook voor een second opinion van uw zaak.