Helpende Handen logoGeerdink

Boodschappendienst


’t Geerdink heeft al jaren een boodschappendienst. Het idee voor de Boodschappendienst is ontstaan vanuit wijkbewoners.

In het kort haalt De Boodschappendienst boodschappen voor mensen uit de wijk, de Hengelose Es. De boodschappen worden ook in deze wijk gehaald. Veel mensen weten niet hoe groot de wijk De Hengelose Es is, het is één van de grootste wijken in Hengelo. De wijkgrens is: Deurningerstraat, Oldenzaalsestraat, Bornsestraat en de A1. Woont u in de wijk Woolde, Noord of de Binnenstad, dan kunt u ook een aanvraag doen.

Voor wie
De boodschappen worden gehaald voor mensen die lichamelijk (evt. tijdelijk) niet in staat zijn zelf hun boodschappen te doen, bijvoorbeeld vanwege ouderdom, handicap of ziekte. Deze mensen kunnen gebruik maken van De Boodschappendienst.

Opgave
U kunt zich aanmelden voor De Boodschappendienst door te bellen naar Stichting ’t Geerdink om een afspraak te maken. Een medewerker van ’t Geerdink bezoekt u thuis. U kunt dan een 10 ritten kaart kopen. Vervolgens, wanneer u boodschappen nodig heeft, belt u naar ’t Geerdink. De Boodschappendienst medewerker komt bij u aan huis om het boodschappenlijstje op te halen, zij doet de boodschappen en zij komt weer bij u om de boodschappen af te leveren. Uiteraard betaalt u de boodschappen zelf.

WanneerBoodschappenAuto s
U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur bellen, uitgezonderd feestdagen. De boodschappen worden dezelfde dag voor u gehaald. Het is ook mogelijk om een vaste dag en tijd af te spreken. We komen met het autootje of met de fiets.

Kosten
De 10 ritten kaart koopt u voor € 12,00. Per keer dat er boodschappen gehaald worden kost u dat 1 rit.

Uitzonderingen
Tijdens de feestdagen en de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw worden geen boodschappen gehaald. Het personeel van ’t Geerdink is dan vrij.


We werken voor de boodschappendienst samen met Wijkleerbedrijf Helpende Handen. De helpende handen komen van mensen die een opleiding volgen. Het zijn stagiaires Zorghulp en Helpende Zorg en Welzijn. Wilt u weten op welke manier Helpende Handen u nog meer kan ondersteunen, dan kunt u bellen met 074 – 2458298 of u kunt meer informatie vinden via internet op www.helpendehandenhengelo.nl.


Bel ’t Geerdink via (074) 242 01 46 en maak een afspraak of mail via www.hetgeerdink.nl !