Slinger jeugd logo

De Slinger Jongeren Hengelo


Het is nu bijna 2 jaar dat De Slinger Hengelo, een programmalijn Jongeren heeft. Deze programmalijn wordt (financieel) ondersteund door het Oranje Fonds en de Gemeente Hengelo. Verder wordt er aan het project vorm en inhoud gegeven vanuit een samenwerkingsverband met: Scala, Welbions, De Slinger Hengelo, De Publieke Zaak en de Gemeente Hengelo.

Welbions heeft aan de Jan Tooropstraat 149 een woning ter beschikking gesteld van waaruit De Slinger Jongeren kan werken aan projecten. In verband met de aanstaande sloop van dit hofje verhuist de Slinger Jongeren binnenkort naar de Johannes Bosboomstraat 12. Het gaat bij deze woning om een werkplek voor jongeren. De woning is opgeknapt door het schildersbedrijf van de SWB en wordt kosteloos schoongemaakt door De Ster.

De Slinger Jongeren werkt aan het project You(th) Take Action, waarbij we jongeren aanzetten en begeleiden om hun steentje bij te dragen aan een betere omgeving. We laten ze ervaren dat iets betekenen voor een ander ook leuk kan zijn, waardoor ze een bijdrage leveren aan een betere samenleving.

Het startpunt van projecten zijn de talenten van jongeren, we geven ze de ruimte en vrijheid om deze talenten binnen hun projecten verder te ontwikkelen. Deze jongeren worden begeleid door stagiaires, vrijwilligers en professionals uit het bedrijfsleven. Op deze manier worden het projecten voor en door jongeren, waardoor ze snel aansluiten bij de (be)leefwereld van jongeren.
Een belangrijke factor binnen onze projecten is de samenwerking met het Hengelose bedrijfsleven, hiervoor maken we gebruik van het netwerk van De Slinger Hengelo. Bedrijven zetten hun kennis, kunde, handjes en het faciliteren van projecten in ten behoeve van deze jongeren.

De Slinger Jongeren s
                                                                                                                                                               Foto: Rikkert Harink fotografie

Een goed voorbeeld is het graffitiproject in de Hengelose Es. Jongeren hebben graffiti gemaakt in samenwerking met jongerencentrum Radar. Welbions heeft de kunstwerken opgehangen in een flat in deze wijk, zodat jongeren hun bijdrage hebben geleverd aan het opleuken van hun wijk.