Hunenborg logo
“Lezen is leuk!”

    
Deze leus is in onze school overal groot te lezen. Vooral tijdens de afgelopen Kinderboekenweek is er natuurlijk weer extra veel aandacht geweest voor het lezen. We hebben heel veel nieuwe boeken gekregen van de ouderraad. Deze konden bekeken en gelezen worden en zijn inmiddels verdeeld over alle groepen.

De Kinderboekenweek begon met een lipdud van het lied "Hallo Wereld". Alle leerlingen en leerkrachten dansten en zongen met vele ouders op het plein. De leerlingen van de bovenbouw hebben veel nieuwe boeken om te lezen want er werd weer volop geruild tijdens de boeken ruilbeurs. Alle groepen hebben een bezoek gebracht aan de bibliotheek om zo het lezen thuis te stimuleren. Eén van de hoogtepunten tijdens de Kinderboekenweek is onze voorleeswedstrijd.
Dan blijkt er toch maar weer dat er heel veel voorleestalent op de Hunenborg aanwezig is.
Dit jaar hebben we zelfs de kampioen van Hengelo bij ons op school zitten!

                                                                                                                                                                         Optreden wijkdag

Kinderboekenweek optreden s


Jochem Lauret, een winnaar van onze kindersongfestival, heeft tijdens de wijkdag gezongen op het grote podium. Dit is inmiddels voor het 2e jaar dat leerlingen hier optreden.

Leerlingenraad
Net na de Tweede Kamerverkiezingen is de nieuwe leerlingenraad gekozen. Uit elke groep 5 t/m 8 mogen twee kinderen een jaar lang meepraten en beslissen wat er op school gebeurt.
De leerlingenraad zorgt er samen met het team voor dat er goede en leuke dingen georganiseerd worden en dat de Hunenborg elke keer weer leuker en beter wordt. Daarbij leren we kinderen ook hoe een democratie werkt en hoe besluiten voorbereid en genomen worden.
Op onze website www.dehunenborg.nl  is te lezen wie in de leerlingenraad zitten en wat ze allemaal doen en gedaan hebben.


Met vriendelijke groet,

Pascal van den Bos

directeur RK basisschool de Hunenborg.