scala2


SCALA leest voor

Directeurbestuurder SCALA draagt steentje bij aan Kinderboekenweek

 

Op woensdag 3 oktober las directeurbestuurder Ina Vogelzangs voor aan zo’n twintig kinderen (met ouders) in de bibliotheek in Hengelo. Onder de jonge luisteraars ook de deelnemers aan de kinderinstuif van de Hengelose Es.

Scala leest voor s
De directeurbestuurder van SCALA las voor in het kader van de Kinderboekenweek. Ze las voor uit een van de werken van Annie MG Schmidt. De aftrap van de voorleesmarathon in de Hengelose bieb was in handen van de nieuwe burgemeester, Sander Schelburg. Wethouder Erik Lievers en directeur van de bieb Marc Dekkers mochten daarna hun steentje bijdragen, gevolgd door Ina Vogelzangs, directeurbestuurder van SCALA.

Het thema ‘Hallo wereld’ kreeg dankzij medewerkers van de bibliotheek goed gestalte. Diverse medewerkers waren verkleed in landenthema’s. Zo liepen er Chinese, Oostenrijkse en Spaanse dames rond.


SCALA is als welzijnsorganisatie in Hengelo zeer betrokken bij kinderen en lees-/taalvaardigheid. SCALA initieert verschillende projecten die de taalvaardigheid stimuleren. Met de wijkteams is SCALA actief aanwezig in wijken en organiseert zij verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren. Een actieve inzet tijdens de Kinderboekenweek mocht niet ontbreken.