Inloopspreekuur over autisme

In Wijkcentrum De Hengelose Es komt een inloopspreekuur over autisme. Vanaf 14 oktober is er elke maandagochtend van 8.30 tot 11.30 uur een deskundige aanwezig om vragen te beantwoorden. Mensen met autisme, ouders, gezinsleden, vrienden, zorg- en onderwijsprofessionals kunnen hier terecht.

Al wordt er tegenwoordig veel gesproken en geschreven over autisme, het kan soms meer vragen oproepen dan beantwoorden. Er zijn dan ook diverse vormen van autisme. Wat doe je als je je afvraagt of je eigen kind autisme heeft? Hoe ga je met elkaar om als je partner autisme heeft, of wat doe je als je zelf deze diagnose gekregen hebt? Wie deze vragen herkent, is welkom op het inloopspreekuur in Wijkcentrum De Hengelose Es, Uitslagsweg 47, 7556 LN Hengelo.

Beperkingen en kansen
Mensen met autisme hebben beperkingen, maar ook veel kansen en mogelijkheden. Onkunde en onbe¬grip in de omgeving kunnen hen erg belemmeren. In de juiste omgeving kunnen zij daarentegen hun mogelijkheden aanzienlijk vergroten.

StAP
Het initiatief van het inloopspreekuur komt voort uit de vele vragen van cliënten in de eigen praktijk van Margreet Schimmel. Zij is maatschappelijk werker en ervaringsdeskundige met betrekking tot diverse vormen van autisme en runt sinds 2010 Steunpunt Autisme in de Praktijk (StAP). Het beantwoorden van korte vragen is gratis en vrijblijvend. Wie voor verdere begeleiding kiest, kan een afspraak maken voor een intakegesprek.
Informatie: www.autismesteunpuntstap.nl.