Welbions‘Scoren door bewegen 55+’ van start!

Vrijdag 27 september is het projet ‘Scoren met bewegen’ 55+ officieel van start gegaan. In de kantine van Achilles ‘12 in Hengelo verzamelden de deelnemers zich om te horen wat hen de komende weken te wachten staat. Onder de sprekers ook voorzitter van Achilles ‘12 Benno Goosen. “Het is de bedoeling dat jullie je hier thuis voelen”, waren zijn gastvrije woorden.

De deelnemers uit de Hengelose Es, een groep vrouwen van diverse afkomst, gebruiken de accommodatie van de amateurclub als verzamelpunt, maar op het programma staat o.a. ook een bezoek aan het Trainingscentrum van FC Twente om daar onder deskundige begeleiding te gaan bewegen. “Ik heb er veel zin in”, reageerde een van de deelnemers enthousiast. “Dat is mooi”, antwoordde projectleider Laura Höfte. “Plezier hebben is de komende weken heel belangrijk. Daar gaan we samen voor zorgen.”

welbions scoren55 s

Over het project
De 55-plussers uit de Hengelose Es krijgen een beweegprogramma van 12 weken aangeboden waarin ze diverse beweegactiviteiten kunnen ervaren en stromen daarna door in het nieuw op te zetten duurzame beweegaanbod voor deze doelgroep in de wijk. De wensen en behoeften van de deelnemers vormen het uitgangspunt voor de inrichting van het beweegprogramma en het toekomstige beweegaanbod in de wijk. Bij ‘Scoren door bewegen 55+’ kan worden ervaren dat bewegen plezierig is en positieve effecten heeft op het dagelijks leven.

Met vriendelijke groeten,

Marjan Stroot
Wijkcoördinator Leefbaarheid en Vernieuwing / Mediator


Aanmelden kan via het formulier onder deze link.