SteunpuntAutisme logo s


Verhuizing inloopspreekuur autisme naar Weidedorp

Het gratis inloopspreekuur van Steunpunt Autisme (StAP) is met ingang van 1 september in Buurthuis Weidedorp - Woolderes, CuraƧaostraat 10 in Hengelo. Elke maandagochtend van 9.00 tot 11.30 uur kan iedereen hier met vragen over autisme terecht.

Sinds vorig jaar oktober was het inloopspreekuur over autisme in Wijkcentrum De Hengelose Es. Velen hebben hier al een luisterend oor of antwoord op hun vraag gekregen. Per 1 september a.s. verhuist het spreekuur naar Buurthuis Weidedorp - Woolderes. Elke maandagochtend is daar een deskundige van StAP aanwezig om vragen te beantwoorden van mensen met autisme, ouders, gezinsleden, vrienden, zorg- en onderwijsprofessionals.

Lage drempel
Als een situatie voor iemand met autisme onoverzichtelijk wordt, kan dat veel verwarring veroorzaken. Ouders of de partner kunnen hierdoor overbelast raken. Ook jongeren en volwassenen die al een diagnose hebben, of vermoeden dat ze autisme hebben, komen op het spreekuur. Omdat de drempel laag is, willen ze dit soms eerst hier bespreken voordat ze naar de huisarts gaan.

Waar kan ik terecht?
Mensen komen met uiteenlopende vragen, waarvoor een maatschappelijk werker met ervaringsdeskundigheid hen te woord staat. Een veelgestelde vraag van de omgeving van mensen met autisme is: Hoe kan ik er zo mee omgaan dat ik het zelf volhoud? Andere vragen zijn: Waar kan ik terecht voor een diagnose, hoe gaat het dan verder en welke financiƫle middelen zijn er voor ondersteuning? Of: Hoe moet ik communiceren? Ook komen er partners die in scheiding zijn van iemand met autisme. De meeste mensen komen een keer terug, soms om alleen hun hart te luchten. Dat kan ook, en de koffie staat altijd klaar.

Verwijzing
Vanuit dit spreekuur kunnen mensen worden verwezen naar een psycholoog of naar MEE Twente. Ook kunnen ze informatie krijgen wat er in onze regio georganiseerd wordt voor mensen met autisme en degenen die er mee te maken hebben. Gemiddeld 1,16% van de mensen heeft een vorm van autisme. Het inloopspreekuur voorziet dan ook in een grote behoefte.

 

SteunpuntAutisme schoen-met-tekst