Met de kinderen uit de wijk een dagje uit naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Zaterdag 27 september was het zover ! ! ! Het beloofde een stralende dag te worden. De bus, een mooie grote touringcar, stond voor de deur bij Gerard en Sonja Engbersen. Gerard heeft deze dag georganiseerd voor de kinderen die in het te slopen deel van de wijk wonen. Hij wil wat doen voor de kinderen die allemaal moeten verhuizen en nu in een niet meer zo aantrekkelijk deel van de wijk wonen. Hij heeft de bus geregeld en de entree met korting bij het dierenpark. Dit alle is betaald met subsidie van de Fuldauer Stichting, BHM en Welbions. Scala welzijn heeft ondersteuning geboden bij de aanvraag van de subsidie en de organisatie van de dag.

Om half negen verzamelden 35 kinderen en 10 vrijwilligers waaronder ook 7 moeders zich bij Gerard voor de deur. Om negen uur werden we uitgezwaaid door de andere ouders en vertrokken we richting Rhenen. Toen we daar aankwamen rond half 11 begon ook het zonnetje heerlijk te schijnen. We werden hartelijk ontvangen door een van de medewerkers met koffie en limonade. Daarna werden we in drie groepen verdeeld en kreeg iedere groep een begeleider mee die ons een rondleiding gaf door de dierentuin. Het is een prachtige dierentuin en ook heel mooi aangelegd. Er zijn ijsberen, olifanten, apen, giraffen, kamelen, pelikanen, enz. De kinderen vonden ze prachtig ! !

Na de rondleiding hebben we heerlijk patat en snacks gegeten. Daarna mocht ieder groepje met zijn begeleider zelf op pad door de dierentuin. Nu konden we nog eens op ons gemakje de dieren bekijken. En daarna natuurlijk ook heerlijk spelen. Er waren veel leuke speelplekken in het dierenpark. Zoals bijvoorbeeld een klimhuis, een touwbrug, een speelschip enz. Een tocht met het treintje boven langs de dierentuin mocht natuurlijk niet ontbreken.

Dierentuin DSC 0499 s

Rond half 5 gingen we allemaal moe maar voldaan weer naar de bus. In de bus kregen we nog een pakje drinken en een zakje chips, gesponsord door AH Boddeman. Ook kreeg ieder kind nog een knuffeltje uit het dierenpark. Deze zijn gesponsord door de BHM. Aangekomen in Hengelo hadden Gerard en Sonja nog een verrassing. Ieder kind kreeg nog een knuffel en een ijsje. Het was een fantastische dag. De kinderen en ook de volwassenen hebben allemaal genoten ! ! !

Bij deze, Gerard en Sonja, de Fuldauer Stichting, BHM en Welbions nogmaals hartelijk dank namens alle kinderen die mee zijn geweest.

 

olifant s