mr Floor Boomkampmr. Floor BoomkampEen fiets ongeval. Wat nu?

(Deel 12 van de serie “Letselschade uit de praktijk")


De meeste mensen kunnen zich er gelukkig niets bij voorstellen. Een leven dat na een ongeval met de fiets van de ene op de andere dag op zijn kop staat. Hieronder leest u het verhaal van Anna Bijleveld*.

Wat er gebeurde
Na haar werk pakte Anna haar elektrische fiets uit de stalling. Aangezien het heerlijk weer was, had ze zin om het ritje van 8 kilometer naar huis te maken. Toen zij echter de straat van haar werk uit fietste en een aantal geparkeerde auto’s passeerde, gebeurde het: iemand opende zonder uit te kijken zijn portier op het moment dat zij er langs fietste. Met een klap kwam zij tegen het portier en viel op straat.

Direct na het ongeval was duidelijk dat de situatie ernstig was. Anna was niet bij kennis en de hulpdiensten werden ingeschakeld. Een ambulance vervoerde haar naar het ziekenhuis. Onderweg in de ambulance kwam Anna weer bij. Ze had enorme pijn in haar heup. Na aankomst in het ziekenhuis bleek deze gebroken te zijn en moest zij direct geopereerd worden.

Aansprakelijkheid bij een aanrijding
Wanneer iemand letsel oploopt door een aanrijding, zal de WA-verzekering van de partij die de aanrijding heeft veroorzaakt aansprakelijk worden gesteld voor het letsel dat de gedupeerde heeft opgelopen.

De claim van Anna
Van haar assurantietussenpersoon hoorde Anna dat zij haar schade mogelijk kon verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de veroorzaker van de aanrijding. Anna wendde zich tot ons kantoor voor juridische hulp en advies. Na een intakebezoek bij haar thuis, werd de toedracht van het ongeval en de schade door mij in kaart gebracht, waarna ik de aansprakelijke verzekeraar namens Anna aansprakelijk heb gesteld voor haar schade.

Welke schade van Anna werd vergoed
Nadat de aansprakelijkheid door de verzekeraar werd erkend, heb ik samen met Anna op een rij gezet welke onkosten zij naar aanleiding van het ongeval had gemaakt. Daarbij kwamen we tot de volgende schadeposten: de opname in het ziekenhuis van 4 dagen, eigen risico van de zorgverzekeraar, extra hulp bij de opvang van de kinderen en in de huishouding, extra reiskosten, hulp van vrienden en bekenden bij het brengen en halen naar diverse afspraken en smartengeld. Op verzoek werd door de verzekeraar direct een eerste voorschot van € 3.750,00 naar Anna overgemaakt, ter dekking van deze kosten. Nadat Anna helemaal was uitbehandeld, is ook de overige schade in kaart gebracht en werd uiteindelijk een totale schade van € 25.250,00 aan haar vergoed.

Hoe het zit met de kosten voor het inschakelen van een letselschadejurist?
De aansprakelijke verzekeraar moest op grond van art. 6:96 BW alle kosten van ons kantoor (en de door ons ingeschakelde medisch adviseur) vergoeden. Daardoor heeft onze rechtshulp Anna dus niets gekost!

* Omwille van de privacy is de naam van cliënt gefingeerd.


mr. Floor Boomkamp is register-expert personenschade bij Boomkamp & Zwarts Letselschade. Zij woont in ’t Wilbert. Wilt u graag weten of u recht heeft op schadevergoeding? Bel dan geheel vrijblijvend naar 0570-511 120 of 06- 231 640 91 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. voor gratis betrouwbare rechtshulp. Ook voor een second opinion van uw zaak.