Wijkfeest 2014

Op 7 september jl. ging om 4.00 uur bij mij de wekker. Gerrit, Jan en Arjan en wat later Richard, waren al druk in de weer met van voorbereidingen in afwachting van de vrachtwagen met de marktkramen. Die liet niet lang meer op zich wachten en het grote werk kon beginnen. Tenten opzetten voor de diverse artiesten, kramen volgens het schema plaatsen en van hun nummers voorzien (dit jaar hadden we meer dan 100 kramen). Het duurde wel even en het was al licht toen we daarmee klaar waren.

De eerste kinderen voor de kleedjes markt, waren al begonnen met hun spulletjes uit te pakken en zich voor de dag te installeren. Ieder jaar al die gezichten vol afwachting van wat de dag gaat brengen. Prachtig.

IMG 0972 s

Ook bij de rommelmarktkramen was het een drukte van belang en werden al vroeg de eerste spulletjes verkocht. Het werd mooi weer, dus het beloofde ook een mooie dag te worden.

De mannen van de scouting kwamen ons versterken en om plm. 10.00 uur was de klus geklaard. De eerste muzikant speelde zijn lied en het werd al vlug gezellig. De hele dag was het een drukte van belang.

Het diverse programma op het podium viel, bij de meeste mensen, in de smaak. Het bier en andere drankjes waren lekker en de hapjes gingen bij alle verkopers, grif van de hand.

Aan het einde van de dag was er nog een grote klus voor de schoonmakers. Er wordt helaas, altijd veel rommel achter gelaten, maar daar hebben de mensen van de Gemeente weer perfect voor gezorgd.

Voor ons als Bewonersorganisatie was het een geslaagde dag. Gezien het aantal bezoekers mogen we aannemen dat het voor hen ook zo was.
De samenwerking tussen ons, Palet het Wijkcentrum en scouting Jeroen/Bambi verliep zoals gepland. Alle medewerkers hartelijk dank voor hun inzet.


Tineke Kusters