MIJN LEVENSVERHAAL,  een cursus van SWOH

Bij het ouder worden mag je jezelf de tijd gunnen om terug te kijken op je leven. Soms om de balans op te maken. Soms om verhalen of levenservaringen door te kunnen geven aan wie je lief zijn, bijvoorbeeld de kinderen of kleinkinderen. Het kan zinvol en plezierig zijn om over herinneringen van vroeger te praten, met leeftijdsgenoten of met jongere mensen. Praten over herinneringen roept vaak ook weer andere, bijna vergeten herinneringen, op. Op die manier komt het verleden door het gesprek met elkaar weer tot leven.

Tijdens de cursus ‘Mijn Levensverhaal’ ligt de nadruk op het gesprek met elkaar. Er wordt gewerkt aan de hand van thema’s. Dan weer eens is de bijeenkomst speels, dan weer serieus. Ook worden er voor belangstellenden tips gegeven voor het maken van een persoonlijk levensboek en hoe u daar thuis mee bezig kunt zijn.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten. De groep bestaat uit 8 tot 10 deelnemers.

De Cursus wordt gegeven in Kulturhus Hasselo, Henry Woodstraat 62, 7558 CP in Hengelo.  Op woensdagochtend van 9.30-11.30 uur vanaf 21 september 2011. De kosten zijn € 30,00 (exclusief koffie/thee).

Voor meer informatie over de inhoud van de cursus kunt u contact opnemen met cursusleidster Mw. Ingrid de Vos-Hommel: 074-26 63 109. Om u op te geven voor deelname kunt u zich melden bij: SWOH/Zorgloket 074-245 91 31 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.