Geweldige Vogelshow, met kleurwedstrijd voor de jeugd.

 

Hallo buurtbewoner,

In week 47 is het weer zover, dan organiseren Vogelvereniging Onze Vogels en Vogelvereniging Edelzang hun jaarlijkse vogelshow in Wijkcentrum de Hengelose Es met ongeveer 500 vogels in verschillende soorten en maten. We hebben dan enkele dagen de grote zaal in het wijkcentrum opengesteld voor het publiek, om onze pracht en praal aan de wijkbewoners te mogen tonen.

Vogelvereniging Onze Vogels is een vereniging die allerlei soorten vogels op de show laat zien zoals kanaries in verschillende kleurslagen, soorten en vormen. Daarnaast zitten er tropische vogels uit verschillende werelddelen met hun geweldige mooie kleurenpracht, maar ook kromsnavels van verschillende continenten zoals o.a. koningsparkieten uit Australië en nog meerdere soorten en kleuren. Verder zitten er cultuurvogels en verschillende soorten duiven, daarnaast hebben we jaarlijks ook een aantal verschillende soorten grondvogels. Eén van onze kwekers hiervan probeert ieder jaar tijdens de show een aantal jonge grondvogels van twee á drie dagen jong op de show te plaatsen in een warmte-kamer, wat gewoon geweldig is om te zien hoe klein zo’n kwarteltje is als deze uit zijn eitje is gekomen (niet groter dan een dikke hommel).

Vogelvereniging Edelzang daarentegen is van oorsprong een zangvogelvereniging, er zijn daar ook kwekers die kanaries, tropen- en kromsnavels kweken, maar de hoofdzaak is toch de Waterslager met zijn mooie zang wat veel mensen ongetwijfeld wel kennen. Voor die mensen die de zang van de Waterslager kanarie nog nooit gehoord hebben, zal Edelzang hiervoor een demonstratie geven tijdens de showdagen in een stilte-kamer.

Verder zal er een kleurwedstrijd gehouden worden tijdens de vogelshow voor de kinderen uit de buurt. De kleurplaat die op HIER op deze website staat,  kan uitgeprint worden en op een door jou zo mooi mogelijke manier ingekleurd worden. Schrijf je naam en adres er op, en vul je leeftijd in. En lever de kleurplaat dan zo snel mogelijk in bij het Wijkcentrum de Hengelose Es aan de Uitslagsweg 47 in Hengelo. Misschien val je wel in één van de leuke prijzen die we hiervoor beschikbaar stellen.

vogelclub
Prijs uitreiking tijdens voorgaande vogelshow met enkele kleurplaten op de achtergrond.


Onze vogelshow kun je bewonderen op zaterdag 26 en zondag 27 november, we zijn dan open voor het publiek van 10.00 uur tot 17.00 uur. In het wijkcentrum de Hengelose Es aan de Uitslagsweg 47 in Hengelo.

De zangdemonstratie van de Waterslager- kanarie zal gehouden worden op zaterdag en zondag om 12.00 uur en 15.00 uur (duur 30 min.)

De grote prijsuitreiking van de kleurwedstrijd is op zaterdagmiddag om 14.00 uur.

We zouden het leuk vinden u te mogen begroeten tijdens een deze dagen in het wijkcentrum

 

De entree is gratis

 

Namens de secretaris V.v. Onze Vogels

Jos Kloosterman