Logokinderb

Plastic

We zitten met een groot probleem. Onze dieren eten plastic. Niet alleen plastic zakjes waar brood in zit, maar ook lege plastic zakken. Deze zomer heeft Kyra, onze grote bonte geit, minstens acht plastic zakken opgegeten. Niet alleen kleine zakjes verdwenen in haar maag, ook plastic boodschappentasjes. Dit plastic verteerd niet. Het vormt een grote plastic bal in haar maag. Als Kyra nog meer plastic binnenkrijgt kan ze geen voedsel meer opnemen en gaat ze dood.

Pas dus op met plastic, als u de boerderij bezoekt! Denk daarbij ook aan plastic zakjes die in het netje van de wandelwagen zitten. De geiten hebben deze zakjes zo te pakken.

Schapen

Misschien heeft u zich deze zomer afgevraagd waar onze schapen waren gebleven. Normaal lopen ’s zomers de grote schapen en de lammeren op ons terrein, maar deze zomer waren de grote schapen ineens verdwenen. Dit kwam omdat de roeivereniging ons een weiland bij het Twentekanaal aanbood. Wij hebben onze volwassen schapen daarheen gebracht om het gras kort te eten.

Jong leven

Normaal worden de jonge dieren in het voorjaar geboren, maar dit jaar was er iets vreemds aan de hand. Begin september werd er nog een jong damhertje geboren en er kwamen nog vijf jonge zwarte zwanen bij. De geboorte van een damhert zo laat in het jaar is uitzonderlijk.


               zwanen               zwanen2

 

jongezwaan

 

Zwarte zwanen broeden in Nederland in het voorjaar, najaar of soms zelfs midden in de winter. Dit komt omdat ze oorspronkelijk uit Australië komen. Ze passen zich vaak niet aan de Nederlandse seizoenen aan.

 

Kinderactiviteiten

Elke eerste woensdag van de maand van twee uur tot half vier is er een kinderactiviteit op de boerderij.
Kinderen kunnen gratis meedoen.
Geef je wel van tevoren op, want er kunnen maximaal vijftien kinderen meedoen.

En vol = vol.

Email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Telefoon: 074-2459468