PROJECT NACHTWACHT


Beste wijkbewoner,

Bij de politie komen regelmatig meldingen en aangiftes binnen van vernielingen, gepleegd tijdens uitgaansnachten. Vooral de wijken die direct rondom de uitgaanscentra liggen of op de route van uitgaande jeugd, worden hierdoor getroffen. Vaak constateert de wijkbewoner of de politie de dag daarna een spoor van vernielingen in een buurt of straat. Echter dan is het al te laat om de daders te traceren. Daarnaast ontstaan op deze wijze onveiligheidsgevoelens en neemt het woongenot af.

Reden voor de politie om de samenwerking met u als wijkbewoner (opnieuw) op te zoeken en dit probleem aan te pakken. Gedurende enige jaren is het project “Nachtwacht” al een succes geweest in de wijk. Echter, hieraan is door diverse redenen een einde gekomen.

Wat houdt het project ‘Nachtwacht’ in?

Nachtwacht houdt in dat wijkbewoners tijdens een actienacht gaan posten in hun eigen buurt/ straat. Dit kan bijvoorbeeld vanuit de eigen woning. Het doel is om vernielers en overlastveroorzakers op heterdaad te betrappen. Er wordt tijdens deze nacht een directe telefoonlijn opengesteld die door u gebeld kan worden zodat de politie direct aangestuurd wordt, zonder tussenkomst van het regionale meldcentrum. Doordat de politie extra personeel inzet bij actieve deelname van wijkbewoners, is de kans vele malen groter dat we de vernielers direct oppakken. Het is dan niet de bedoeling dat u zelf daders aanhoudt of achtervolgt. “Horen, zien en bellen” is wat wij verwachten van u. De daders kunnen direct voor de schade aansprakelijk worden gesteld indien er aangifte wordt gedaan.

Als u interesse heeft om deel te nemen aan de “Nachtwacht” kunt u dat kenbaar maken aan de B.H.M., de Bewonersorganisatie Hengelo Midden. Zij inventariseert en coördineert de aanmeldingen. Daarna wordt bekeken of er voldoende animo is in een bepaalde straat/wijk om mee te doen met een actienacht.

U kunt uw interesse voor 30 november 2011 kenbaar maken bij BHM ( Bewonersorganisatie Hengelo Midden) door middel van een email naar het volgende adres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Bellen kan ook naar 06-39197274.

Wilt u in de mail het volgende vermelden:

-       uw naam

-       uw adres

-       uw telefoonnummer

-       reden van meedoen

-       overige opmerkingen/ vragen

Bij opgave, wordt u in ieder geval benaderd.

Met vriendelijke groet,

Tineke Kusters, namens de B.H.M.

Tim Segerink, wijkagent Hengelose Es