Gemeente Hengelo aansprakelijk voor het letsel dat mevrouw Jansen tijdens een dagje winkelen opliep.
(Deel 2 van de serie ‘Letselschade uit de praktijk’)


Het was 9 december 2010. Het zonnetje scheen, de temperatuur was rond het vriespunt en de wereld was bedekt met een prachtig laagje verse sneeuw. Voor velen was het een perfecte dag om er heerlijk op uit te trekken. Zo ook voor mevrouw Jansen.* Samen met haar vriendinnen besloot zij kerstinkopen te gaan doen in het centrum van Hengelo. Dit dagje winkelen eindigde voor mevrouw Jansen echter voortijdig door een vreselijke val.

Wat er gebeurde….
Na een ochtend winkelen en te hebben genoten van een lunch in het centrum van Hengelo, liepen mevrouw Jansen en haar vriendinnen omstreeks 14.30 uur over het voetgangersgebied in de Marktstraat. Ze liepen vanuit het centrum in de richting van de Deldenerstraat. Op straat lagen ijsresten en een laagje sneeuw.

NB. Ter hoogte van modezaak Duthler zijn 4 paaltjes in het wegdek aangebracht om het gemotoriseerde verkeer tegen te houden. Deze paaltjes zijn in de grond verankerd met vierkante metalen voeten, die ongeveer 5 centimeter boven het straatniveau uitsteken. De rood-wit gekleurde paaltjes kunnen in de voet gezet worden.

Op het moment dat mevrouw Jansen richting de paaltjes liep, zag zij alleen de 2 buitenste paaltjes staan. De 2 middelste paaltjes ontbraken.

Toen mevrouw Jansen voorbij de paaltjes liep, viel ze plotseling met een enorme smak op de grond. Daarbij viel ze naar rechts, waarbij ze in een reflex de val probeerde op te vangen met haar rechterarm. Ze bleek te zijn gestruikeld over de voet van een van de ontbrekende paaltjes. Ze had de voet in het geheel niet gezien, omdat deze onder het ijs en de sneeuw verborgen zat.

Na de val werd mevrouw Jansen door haar vriendinnen op de been geholpen, die haar aansluitend naar het ziekenhuis brachten. Mevrouw Jansen bleek een gebroken rechter pols te hebben opgelopen. Deze werd later gevolgd door een (zeer pijnlijke) posttraumatische dystrofie.  

 

letselschboomkamp


mr. Floor Boomkamp is letselschade-expert bij Boomkamp & Zwarts Letselschade. Zij woont in ’t Wilbert.
Wilt u graag weten of u recht heeft op schadevergoeding? Bel dan geheel vrijblijvend naar 0570-511 120 of 06- 231 640 91 of mail naar
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. voor gratis betrouwbare rechtshulp.
Ook voor een second opinion van uw zaak.

Het vervolgtraject….
Op 29 juli jl. nam mevrouw Jansen contact met ons op om te horen of wij mogelijk iets voor haar zouden kunnen betekenen. Dit bleek gelukkig het geval.

Op 2 augustus hebben we mevrouw Jansen thuis bezocht. Dit om het ongeval en haar letselschade zo goed mogelijk in beeld te brengen. Tevens hebben we de getuigen van het ongeval benaderd voor het afleggen van een verklaring. Hiervan hebben we een uitgebreide rapportage gemaakt.

Vervolgens hebben we de gemeente Hengelo, als beheerder van de weg, per brief van 9 augustus jl. gemotiveerd aansprakelijk gesteld voor de letselschade van mevrouw Jansen. Dit vormde voor de gemeente en haar aansprakelijkheidsverzekeraar reden om deze kwestie nader te onderzoeken.

Inmiddels is dit onderzoek afgerond en heeft de verzekeraar op 26 september jl. aansprakelijkheid aan de zijde van de gemeente Hengelo erkend. Dat betekent dat de letselschade van mevrouw Jansen vergoed zal worden.

En nu…..
Het is nu zaak om de schade van mevrouw Jansen zowel medisch als financieel zo goed mogelijk in kaart te brengen en te onderbouwen. Dit om een optimale schadevergoeding, waaronder smartengeld, voor mevrouw Jansen te bereiken.