Het Wijkfeest 2011.

Zoals elk jaar sta ik, samen met de slager en de groenteman, op de Wijkdag voor onze C1000 winkel om broodjes braadworst en hamburgers te bereiden voor de vele mensen die het feest bezoeken.
Wij doen dit al vanaf de eerste keer dat het feest werd gehouden en genieten er elk jaar van om het contact met onze klanten op een andere manier te onderhouden. Het is meestal mooi weer als het feest is en de mensen zijn goedgehumeurd, en wij maken de hele dag lol.

 

wijkfeest1

 

De winkel is altijd gesloten zodat we de aandacht volledig kunnen richten op het barbecueën.
Tegenover ons staat Arjen, de groenteman met een grote pan gebakken aardappelen dus dat is goed met elkaar te combineren.

Als de dag er om 17.00 uur op zit, gaan we alles schoonmaken en dan gaan we, traditiegetrouw, een pilsje kopen bij café het Wilbert aan het eind van de straat. Als ik dan 's avonds met de taxi thuis kom, rol ik gelijk het bed in want op maandag gaat de supermarkt weer open en dan moet ik de consumenten wel weer recht aan kunnen kijken.

Willem Boddeman
~~~ & ~~~

De hele week, voorafgaande aan onze jaarlijkse feestdag voor de wijk, keken velen met mij iedere dag naar het weersbericht. Of dat nou van Piet Paulusma kwam of van het KNMI, de vooruitzichten leken niet best.
 
Onze rommelmarkt, waar wij als buren, gezellig naast elkaar, kraam aan kraam staan dreigde deze keer echt in het water te vallen. Nou was dat deze zomer schering en inslag maar “ons “ feest moest toch eigenlijk droog blijven. Een enthousiaste bezoeker meldde mij ‘s morgens om 9 uur al dat het rond het middaguur zou gaan hozen.
Die kreeg gelukkig niet gelijk. Het bleef de hele dag droog.

Er was zo veel georganiseerd. Het WAC (wijk activiteiten commissie) had weer haar uiterste best gedaan. De pleinen vol met tenten en kraampjes. Lekkers te eten en te drinken, muziek, dans  en van alles te zien en te koop.

De kinderen met hun kleedjesmarkt bij het Wijkcentrum,zoals dat hoort, met dozen vol handel. Wat een kostelijk gezicht.
De rommelmarkt was drukker en voller dan ooit. Af en toe een wanklank van deze of gene, maar dat hoort erbij.

Ieder jaar komen er, naar mijn idee meer mensen op het Wijkfeest en de rommelmarkt af. Dit jaar was vooral de tweede handskleding erg in trek.
Komt dat door de crisis? Of ziet men eindelijk in  dat je zulke mooie kleding echt nog niet hoeft weg te doen. Veel nog zeer draagbaar goed verwisselde voor een zacht prijsje van eigenaar.
Het aanbod op de boekenmarkt van Palet was enorm. Ook voor video’s en dvd’s kon men er terecht.


wijkfeest2


Ik heb veel mensen met iets naar huis zien gaan.
Het leuke is dat je sommige mensen ieder jaar terug ziet. Die zijn er al heel vroeg bij en kunnen bijna niet wachten tot de kramen zijn ingericht.
Dat zijn de echte rommelmarktfans. Ze zoeken een boek van een bepaalde schrijver of iets om hun verzameling aan te vullen. Vaak lukt dat.
Op diverse plaatsen op de pleinen en in het Wijkcentrum, waren infostands van organisaties en verenigingen die werken in onze buurt vertegenwoordigd met een kraam.


wijkfeest3


Dat er ook wat meer winkeliers van het centrum meewerkten aan deze dag voor de buurt, deed me goed. Je ook eens op een andere manier aan de klanten laten zien is een goede zaak en wordt door velen gewaardeerd.


wijkfeest4


Kortom weer een geslaagd WIJKFEEST in de Hengelose Es. Alle vrijwilligers, hartelijk bedankt voor jullie inzet en graag weer tot het volgend jaar!                                            

Tineke Kusters.
~~~ & ~~~