HelpendeHanden logo


Wijkleerbedrijf Helpende Handen Hengelo is er voor u

Komt u helaas niet in aanmerking voor WMO zorg, maar kunt u een ondersteunende helpende hand goed gebruiken omdat u zich niet meer volledig zelfstandig kunt redden, stop dan met zoeken en meld u aan via onze website www.helpendehandenhengelo.nl of bel 074-2458298.

Wie zijn we: Het Wijkleerbedrijf Helpende Handen Hengelo is het resultaat van een samenwerking van:

CarintReggeland logoSWB logoOlcea logoROCvanTwente logo

GemeenteHengelo logoCalibris logoManna logo

In ons Wijkleerbedrijf zetten stagiaires zich in voor bewoners en organisaties met een vraag voor hulp en/of ondersteuning.

Wat doen we: De stagiaires van het wijkleerbedrijf Helpende Handen Hengelo kunnen u helpen met een klus of ondersteunen bij een activiteit. De ondersteunende diensten kunnen eenmalig, structureel of voor een vastgestelde periode worden verricht en zijn grofweg onder te verdelen in de volgende categorie├źn:

Ondersteunen van huishoudelijke zorg
Hieronder vallen alle activiteiten die (tijdelijke) ondersteuning bieden in de huishoudelijke zorg. Hierbij kunt u denken aan: Aanvullend huishoudelijk werk, ondersteuning van mantelzorger, hulp bij een extra huishoudelijke klus, gezelschap / activiteiten binnenshuis, boodschappen doen enz.

Begeleiden van personen
Hierbij kan gedacht worden aan het begeleiden van (oudere) personen naar de polikliniek, een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut, naar de bibliotheek, een bijeenkomst in de wijk enz. Ook wandelen met in beweging beperkte personen valt hieronder, net zoals samen de hond uitlaten.

Organiseren en uitvoeren van (zorg/welzijn) activiteiten
Hier gaat het om het meewerken aan en ondersteunen bij activiteiten, zoals het helpen met (soos)activiteiten voor ouderen, maar ook het in de woonomgeving van de persoon uitvoeren van zingevende activiteiten, die aansluiten bij de vragen en wensen van die persoon. Het kan ook samen een maaltijd bereiden zijn.

Wat zijn de kosten: Onze ondersteuning is kosteloos het enige wat wij van u verwachten is dat u onze stagiaire begeleidt om vaardigheden aan te leren.

Ons werkgebied: Het werkgebied van het Wijkleerbedrijf ligt tussen de spoorlijnen en de A1. Wij bieden onze diensten aan, aan bewoners in de wijken: Hengelose Es, Woolde, Binnenstad en Noord. Iedereen kan zich melden met een vraag. Op het moment dat wij zien dat er in de andere wijken ook veel vragen voorkomen, bekijken we of we deze vragen kunnen oppakken.

Bent u nieuwsgierig geworden na het lezen van bovenstaande, wilt u zich aanmelden, of wenst u meer informatie kijk dan op onze site www.helpendehandenhengelo.nl of bel ons op werkdagen tussen 08.00u-16.30u op 074-2458298.Wij voorzien u graag van aanvullende informatie.