Historie Houtmaat, vervolg


De oproep op buurtlink.nl heeft onderstaand stukje opgeleverd:

De eigenaren van het zwembad de Houtmaat waren de broers/aannemers Oosterhof. Tijdens de oorlogsjaren. Wij, kinderen uit de Lindenweg, gingen daar veel zwemmen. Als jongen was het avontuurlijk, maar ook vrij gevaarlijk om op het kleigaten-treintje mee te liften richting de Houtmaat. Het treintje ging met kiepkarretjes die richting uit en de machinist werd altijd kwaad. Wij niet.
Veel later, in 1955 voer een rondvaartboot in Utrecht in de singel: een boot waar ik als 16 jarige ook mee gevaren heb (ik woonde destijds in Utrecht). Op een dag zag ik, fietsend langs het water, een rondvaartboot stilliggen met panne. Ik stapte van mijn fiets af en ging aan boord om te helpen. Ik heb toen de kapitein verteld dat hij een keer de motor in zijn achteruit moest gooien en dat hij, als hij hier voer, dat regelmatig moest herhalen, om de rommel die in de schroef komt, er uit te draaien. Hij vertelde dat hij vroeger in Hengelo had gewoond en naar Australië was verhuisd en… het verhaal dat hij met zijn broer de eigenaar was geweest van het Houtmaat-kleigat van Rientjes.
Zo, dat was mijn bijdrage. Helaas heb ik geen foto's uit die tijd.

Buurman_139419

Hartelijk dank voor deze bijdrage.
Redactie.


Ook u kunt reageren op onze oproep via de mail (Zie contact-formulier in onder Contact) Wij willen nog steeds graag uw belevenissen op bezoek bij de Houtmaat horen. Misschien kunnen we dit de volgende keer laten lezen in de kiekn.