vanHarte

Op de foto ziet u de heer van Harte.

Als u ook al lang in deze buurt woont herkent u hem misschien. De heer van Harte.
“Ik ben geboren aan de Lindenweg en daarna verhuisd naar de Sloetsweg, waar ook mijn Opa woonde. Ik heb hier op de openbare school
't Wilbert gezeten en ook mijn verder opleiding in Hengelo gevolgd en heb jarenlang op de afdeling offertes en berekeningen van Stork gewerkt.
Maar we zouden over de wijk praten.
Weet je dat op de hoek van het kruispunt Uitslagsweg  en Sloetsweg 4 hele oude woningen hebben gestaan? In een daarvan woonde ene Tomas of Thomas de Jong. Hij was scharenslijper (iemand die met een fietskar met slijpmolens erop, langs de deuren ging om scharen en messen te slijpen) en hij wilde niet uit zijn huis. Het huis was verkrot maar ze konden hem er niet uit krijgen en hij heeft zich hevig verzet.

scharensliepwoning

In 1964 afgebroken

Uiteindelijk werden de huizen toch afgebroken en heeft hij aan het einde van de Uitslagsweg, hoek van Alphenstraat zijn laatste dagen in een caravan gesleten.
Hij wilde in zijn wijk blijven en zo is dat bij mij ook.

tijdelijk_verblijf_de_Jong

Tijdelijke verblijfplaats van dhr. de Jong op het erf van de boerderij van dhr. Uitslag.

 

scharensliep

De Jong scharensliep

Ik heb een aantal jaren in Klein Driene gewoond maar toch hebben we er voor gekozen om weer naar de  Hengelose Es terug te gaan.
Je wortels ….. die zijn sterk hoor.
Ik ken hier bijna alle oud bewoners en heb veel veranderingen gezien.
Niet met alles ben ik even blij geweest, maar toch vind ik dat er veel verbeteringen zijn. Wat vooral op valt is dat het de laatste tijd zo netjes wordt.
Op  het open stuk terrein bij  de Houtmaat was vroeger een heus voetbalveld, met tribunes.
Ik ging daar wel met mijn vader naar toe. Prachtig was dat.  Ze heetten “GOLTO” dat betekende geloof ik, goede oefening leidt tot overwinning.
Mooi hé?
golto
Kopie dhr. van Harte

Deze foto was een gekopieerd exemplaar met vouwen, door de redactie gescand en bijgewerkt. Wij hopen dat u er nog mensen van herkent.
zuivelhuis

schillenvrouw

Schillenvrouw

 

huurbedragen

 

Dijkstra-oude bornseweg

 

dijkstra_2003

In 2003

Dit waren zomaar een paar oude foto's sommigen zijn uit het archief van dhr. Voogd, anderen van de fam. Uitslag en weer anderen????.
Hiervoor onze dank.