welbionskl

Wat te doen met ongedierte?

Iedereen zal ze wel eens hebben zien wegglippen. Muizen! Doorgaans onschuldig maar helaas komt het ook voor dat mensen overlast hebben van muizen, bijvoorbeeld doordat dingen kapot geknaagd worden. Helaas horen we dit de laatste tijd vaker in de Hengelose Es.

Wat kunt u eraan doen. Wanneer u muizenoverlast heeft of overlast van ander ongedierte, neemt u dan contact op met Twente Milieu (0900 – 85 20 111). Een medewerker van Twente Milieu zal dan met u bekijken welke maatregelen moeten worden genomen om het ongedierte te bestrijden.

Voor het bestrijden van muizen en ratten in woonhuizen worden geen kosten in rekening gebracht. Maar de beste oplossing blijft uiteraard voorkomen dat er overlast kan ontstaan. Laat daarom zo min mogelijk etenswaren buiten de woning slingeren. Met name nu de winter in aantocht is wordt vaak uit goedheid brood of andere etenswaren buiten neergelegd. Helaas trekt dit naast vogels ook muizen en ander ongedierte aan. Mocht u de dieren in de winter toch willen voeren leg het dan op een plek waar muizen niet makkelijk bij kunnen.

Wist u dat?
Als u last heeft van zwerfkatten bel dan de Gemeente-meldlijn 074-2459459. De afdeling handhaving neemt dan contact met u op. En u krijgt een vangkooi. Heeft u de kat gevangen dan komen zij hem halen en gaat de kat naar het dierenasiel zonder dat u dat iets kost.