NieuweNoaber met ondertitel logo


Nieuwe Noaber

Deze keer met Gerard Engbersen

Gerard is een zeer druk baasje. Hij doet teveel om op te noemen. Zijn vrouw zegt ‘we hebben een zeer goed huwelijk, ik zie hem bijna nooit’. Mijn afspraak met hem vindt plaats in een sloopwoning die tijdelijk is getransformeerd tot Het Kulturhüske van de wijk Hengelose Es. Daar worden tal van activiteiten georganiseerd.

Een bezoekster zegt ‘zonder Gerard gebeurt hier niets, hij is de spil waar het allemaal om draait’. Gerard organiseert o.a. dat kinderen koken met een kok. Zij krijgen dan een kookdiploma. De hele week is er wat te doen voor alle mensen uit de buurt. Gerard zorgt altijd voor een goede organisatie. Buitenactiviteiten worden ook gehouden zoals een Palmpasen optocht en in november organiseert hij een St. Maarten optocht in middeleeuwse stijl. Sinterklaasmiddag is er ook en wordt voorzien van cadeautjes, uiteraard geregeld door Gerard. Hij zit vol ideeën en voert als het even kan al zijn plannen uit.

Het onderhoud van Het Kulturhüske is ook in goede handen bij Gerard. Hij heeft ook contacten in de wijk van winkeliers tot wijkagent om alles wat hij organiseert goed te laten verlopen. Gerard heeft het plan om in mei een multiculti feest op het plein voor Het Kulturhüske te houden. ‘Noaberschap is dat iedereen wat betekent voor je’ zegt Gerard.

Kijk voor meer informatie op www.nieuwenoaber.nl en op de prikborden bij wijkcentra en ontmoetingsruimten.

NieuweNoaberGerardEngbersen Gerard Engbersen zoals die is, druk bezig om iedereen te voorzien van een Paasmaaltijd

Tekst en foto: Frans Mensink


SWOH logo