NieuweNoaber met ondertitel logo


Nieuwe Noaber

Deze keer met Ton Freriksen

“Daar helpen waar nodig is!”. Dat is noaberschap voor de heer Freriksen. Klaarstaan voor anderen zit hem in het bloed. Dat deed hij vroeger ook graag en vaak en nu nog staat hij klaar voor zijn medemens maar het moet wel overzichtelijk zijn. “Projectmatig bezig zijn, anders werd het te veel en te gek” zoals hij zelf zegt.

Maar nog steeds is hij een druk baasje. Hij is vrijwilliger bij de KBO (Katholieke Bond Ouderen) om belastingformulieren in te vullen voor ouderen, is druk bij kerkkoren, penningmeester bij een postzegelclub en schildert iconen in een ruimte van de Lambertuskerk. Kortom, ook al doet hij het nu ‘rustiger aan’ zoals hij zelf zegt, hij is geen man van stilzitten.

Hij heeft net voor de laatste keer met een groep van de gehandicaptenraad voorlichting gegeven op basisscholen over leven met een handicap. Het is belangrijk dat kinderen weten hoe erg het is als iemand een handicap heeft. Dat wordt bijvoorbeeld duidelijk gemaakt door de kinderen te laten ademen door een rietje. Dan krijgen ze een idee hoe erg het is als je een astma aanval hebt. Helaas ondersteunt de gemeente die voorlichting niet meer met subsidie. Als het even kan blijft de heer Freriksen helpen daar waar nodig is!

NieuweNoaber tonfreriksen sDe heer Freriksen geeft hier voor de laatste keer voorlichting op een basisschool


Kijk voor meer informatie op www.nieuwenoaber.nl en op de prikborden bij wijkcentra en ontmoetingsruimten.

Tekst en foto: Frans Mensink


SWOH logo