Tarta de Santiago

Galicische amandeltaart   (Lievelingstaart van de koning van Spanje)


Voor het deeg:

  • 75 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 1 ei
  • 100 gram boter


Voor de vulling:

  • 4 eieren
  • 250 gramsuiker
  • schil van 1 citroen
  • 250 gram gemalen amandelen
  • mespunt kaneel


Verder:

  • bloem voor het werkvlak
  • vet voor de bakvorm
  • poedersuiker voor de garnering


Kneed deeg van de bloem, suiker, boter, en het ei. Vorm een bal van het deeg, wikkel deze in folie en laat hem ca. 30 minuten in de koelkast liggen.

Klop de eieren voor de vulling met de suiker schuimig en roer citroenrasp, de gehakte amandelen en de kaneel erdoor.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed de ingevette springvorm ermee. Verdeel de vulling over de deegbodem en bak de taart goudbruin in ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de taart in de vorm afkoelen. Leg hem dan op een bord en bestrooi hem voor u hem aansnijdt met poedersuiker.

Voor een winteravond tintje kun je door het deeg ook wat speculaaskruiden mengen (laat het alleen de koning van Spanje niet horen!!). Eet smakelijk.

 

Het laatste recept van Aukje van de Zuivelhoeve