Linzensoep met couscous en kruiden


Benodigheden:

  • 2 el arachideolie,
  • 4 teentjes knoflook uit de knijper
  • 2 laurierblaadjes,
  • 1 grote ui in stukjes,
  • 1 el komijn (djintan),1 el koriander,1tl kaneel,1 tl kurkuma,1 tl kruidnagel,
  • 1 ltr groentebouillon kan van blokjes
  • 200 g rode linzen,
  • 200 g couscous,
  • 100 g fijn gehakte peterselie,2 el koriander (gedroogde 1 el)
  • zwarte peper gemalen, sap van 1 citroen


Verhit de olie en fruit daarin de knoflook, ui en laurierblaadjes ongeveer 5 minuten tot de knoflook bruin is en de uien goudkleurig.
Doe dan alle kruiden erbij en blijf bakken tot er een lekker geurig mengsel ontstaan is.
Voeg dan de groentenbouillon erbij en breng het aan de kook. Doe de linzen erin en laat ze koken tot ze gaar zijn. Doe dan de couscous en andere kruiden erbij en roer alles goed door elkaar.
De het gas of elektra uit en laat de soep rusten.
Doe er een scheutje citroensap en veel zwarte peper bij en dien op.

Eet smakelijk,  Tineke