Champignon-kaassoep


Benodigdheden voor 4 tot 6 personen:

  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 250 gram champignons
  • 25 gram boter, 1 blik champignon cremesoep
  • ¼ liter melk
  • 100 gram Mon Chou
  • 1 miniblikje doperwtjes
  • zout, peper
  • 1 theelepel fijngehakte (gedroogde) peterselie


Voorbereiding:
Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Bereidingswijze:
Verhit de boter in een pan en fuit de uisnippers en de paprika ca. 2 min. Voeg de plakjes champignons toe en bak ze zachtjes 3 min. mee, af en toe roeren. Roer de champignoncremesoep en ½ liter water door de groenten. Schenk de melk erbij en breng de soep al roerende tegen de kook aan. Snijd de Mon Chou in stukjes en laat deze al roerende smelten in de hete soep. Roer de uitgelekte doperwtjes door de soep en laat ze in ca. 1 min. warm worden. Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi er de fijngehakte peterselie over. Serveer met stokbrood of croutons.

Eet smakelijk!