Scoren in de wijk logo s

Op 28 & 29 juni nemen wijkbewoners bezit van het Rabotheater

Ook voetbalkoorts in het theater met De Belofte!
Met o.a. André Manuel, Ilse Warringa en Laus Steenbeeke

Met de start van het WK neemt het voetbal bezit van Nederland. In Hengelo, zeker in de wijk de Hengelose Es, is voetbal zeker hét onderwerp van gesprek. Daar maken de wijkbewoners zich namelijk op voor voetbaltheaterspektakel De Belofte! Op 28 en 29 juni brengen zij samen met professionele theatermakers drie voorstellingen vol met voetbalhumor. Een community-art project van Stichting FC Twente, scoren in de wijk dat in coproductie met Rabotheater Hengelo tot stand is gekomen. Ook in de theaterwereld heerst er dus deze zomer voetbalkoorts.

De Belofte! is een meeslepend relaas over het onstuimige debuutjaar van voetbaltalent Sultan Seltsjoek, de nieuwe aanwinst van FC Thoes. Een komische voorstelling over aanpassing en cultuurverschil, succes en mislukking, onzekerheid en overmoed, heldendom en heimwee. En liefde, natuurlijk. Niet alleen de liefde voor het spelletje of de onverwoestbare clubliefde voor FC Thoes, maar ook de liefde van Sultan voor kamermeisje Annet… dat belooft wat!

Voetbalclub en schouwburg
De Belofte! is het resultaat van een unieke samenwerking tussen een voetbalclub en een theater. De voorstellingen worden uitgevoerd door een keurkorps aan bewoners van de Hengelose Es, die samen met professionele acteurs zoals André Manuel (Dancing Dollekamp, Fratsen, Van Jonge Leu), Ilse Warringa (Bloody Mary, Toren C, Groote Markt 30) en Laus Steenbeeke (Klokhuis, Flodder, Schaep met de 5 poten) onder aanvoering van showorkest De Sultanoos dit voetbaltheaterspektakel op de planken brengen. Regie is handen van Laurens ten Den. In totaal zijn er bijna 250 mensen, zowel voor als achter de schermen, betrokken bij De Belofte!.

Beeldmerk de belofte s

Voorstellingen
Op zaterdag 28 juni vinden twee voorstellingen plaats: om 14.00 uur en om 20.30 uur (première). Zondag 29 juni om 14.00 uur is de derde voorstelling. Kaarten zijn €7,50 (inclusief drankje en garderobe) en verkrijgbaar via www.rabotheater.nl. Meer informatie over De Belofte! op www.debelofte2014.nl.

De Belofte! wordt mede mogelijk gemaakt door Oranje Fonds, Provincie Overijssel, Fuldauerstichting, Mediant, Welbions, AkzoNobel, Mooi Creatie, Fonds voor Cultuurparticipatie, Skanfonds, Delta Lloyd, Asito en ‘crowdfunding’ bij particulieren en bedrijven. Tijdens het project wordt daarnaast samengewerkt met het samenwerkingsverband ‘Hengelose Es Vitaal’ en Cultuurpodium Houtmaat.