’t Geerdink virus

Ongeveer een jaar verricht ik wat advieswerk in de Hengelose Es vanuit FC Twente, scoren in de wijk. Ik ben besmet met ’t Geerdink virus.
Die besmetting houdt in dat je enthousiast wordt van de bedrijvigheid ter plekke. Van de activiteiten, de vrijwilligers en de vele andere mensen die daar hun plek al dan niet kortstondig hebben.

Met ’t Geerdink virus zijn ook besmet de 2 werkgevers die vanuit FC Twente mee geholpen hebben een businesscase te maken. Niet te vergeten de werkgroep van de instellingen in de Hengelose Es die het convenant hebben getekend en die regelmatig bij elkaar komen. Met elkaar is ervoor gezorgd dat in juni 2014 drie theatervoorstellingen plaatsvinden met wijkbewoners. Met andere plannen is men druk bezig.
Ook zijn er mensen die niet besmet zijn en immuun zijn geworden. Enthousiasme is ver te zoeken en onverschilligheid is ervoor in de plaats gekomen. Overigens ook begrijpelijk.

Toch verwacht ik dat het virus om zich heen gaat grijpen en ook mensen buiten de Hengelose Es zal besmetten. Met dit virus is dat te hopen, want ’t Geerdink wil verder en heeft voor zijn ontwikkeling ook geld nodig.
Het mooie is dat dit virus nauwelijks is te bestrijden en dat naar verwachting 2014 een mooi jaar zal worden voor de mensen van ’t Geerdink en allen die er verder bij zijn betrokken.


Drees Kroes

virus geerdink a 021 s't Geerdink