Scoren flyer december 2013 s

Hoe kunt u meedoen?
Scoren door bewegen 55+ is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder die het belangrijk vinden voor hun gezondheid om regelmatig te bewegen en die het gezellig vinden om dat samen met anderen te doen. In 12 weken kunt u verschillende sporten uit proberen. De groep bestaat uit ongeveer 20 personen en heeft invloed op de keuze voor de sporten. Wat lijkt u leuk en hebt u altijd al eens willen doen?

Wij hopen dat u zo enthousiast wordt dat u na de 12 weken wilt blijven sporten. Het is mogelijk om met de groep iets te bedenken om samen te blijven bewegen maar misschien bent u ook wel zo enthousiast geworden voor een sport dat u lid wordt van een vereniging in wijk. U kunt u samen aanmelden met uw buren, familie, vrienden, enz. Ook mensen van buiten de wijk zijn welkom. Maar natuurlijk bent u ook alleen welkom en leert u nieuwe mensen kennen tijdens de 12 weken.

Scoren55 SAM 3090

Welke beweegactiviteiten kunt u aan denken?
(Nordic) wandelen, balsporten, jeu de boules, zwemmen, fietsen, bewegen op muziek zoals zumba en buikdans, gymnastiek, balspelen, tai chi, yoga, fitness, tennis, valpreventie, oefeningen op het Olga Commandeur plein (= bewegingstoestel voor ouderen). De groep bepaalt zelf welke sporten er gekozen worden. Het team van Scoren door bewegen (55+) bestaat uit 1 docent en studenten van de opleiding Sport en Bewegen. Zij zullen u 12 weken begeleiden bij allerlei leuke beweegactiviteiten. Soms zal een sportvereniging uit de buurt gevraagd worden om de les te verzorgen.

Beloningen
FC Twente, scoren in de wijk wil u graag belonen voor uw deelname aan de beweegactiviteiten en hoopt u te kunnen stimuleren om te blijven bewegen. Daarom staan er een aantal leuke beloningen op u te wachten als u de 12 weken afrondt.

 1. Een leuk T-shirt van scoren in de wijk
 2. Een gezellige bijeenkomst op het trainingscomplex van FC Twente waar 1 van de trainers goede
       oefeningen met u doet die u thuis ook zelf kan doen
 3. Een verklaring van deelname met een leuke attentie van FC Twente


Voorwaarden voor deelname
Voorwaarde voor gratis deelname is dat u zich inzet om alle 12 bijeenkomsten aanwezig te zijn. In overleg kan verzuimd worden. Bij start van de 12 weken wordt een kleine gezondheidsmeting gedaan. Uw gewicht, lengte en bloeddruk worden opgenomen. Wij houden rekening met eventuele belemmeringen voor bewegen.

Aanmelden
Aanmelden voor deelname is verplicht en u kunt zich aanmelden door:

 1. Het aanmeldformulier in te vullen en deze in te leveren bij het wijkcentrum Hengelose Es,
  Uitslagsweg 47, Hengelo.
 2. Het aanmeldformulier op te sturen naar Jantinette van Haagen,
  ROC van Twente, Colosseum 87, 7521 PP Enschede.
 3. U kunt zich ook via de mail aanmelden bij Jantinette van Haagen, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Doe mee

 • met Scoren door bewegen 55+
 • op vrijdagochtend met 12 gezellige beweegbijeenkomsten
 • op de locatie van voetbalvereniging Achilles ’12
 • meld u aan!