welbionskl            

Project ‘Kinderen in herstructurering’ in Hengelose Es

In de Hengelose Es zijn we, net als in de Berflo Es, van start gegaan met het project ‘Kinderen in de herstructurering’.

Welbions 1Doordat de basisscholen te druk zijn en een vol programma hebben zijn we met andere partijen gaan samenwerken. Samen met een kinderwerkster van Scala, Rita van de Linde, en enkele betrokken moeders zijn we van start gegaan met een groep kinderen uit de wijk. Uitvalshoek is voor ons het Kulturhuske in de Johan Jongkindstraat.

Welbions 3De activiteiten zijn erop gericht de kinderen op een natuurlijke manier de voor de hand liggende informatie te geven van het proces. Van uithuisplaatsing tot het sloopproces en het sociaal plan. Daarnaast wordt er ook uitleg gegeven over asbest. Wat is dat en hoe ga je er mee om, wat zijn die witte marsmannetjes en wat doen ze?

Ook is er aandacht voor de eigen ervaring van kinderen die op het punt staan te verhuizen, hun vriendjes al hebben zien verhuizen of nog een tijdje wonen in een wijk, die langzaam leeg loopt. Het project duurt een paar weken, we leggen contact met actieve organisaties in de wijk zoals Over art, Slingerjongeren en buurtbewoners. Met deze partijen stemmen we af over het beschilderen van de panelen waar veel huizen mee dicht getimmerd zijn in verband met de asbestproblematiek. Tijdens de eerste bijeenkomst waren er 20 kinderen aanwezig. Hier zijn we met z’n allen erg trots op!Welbions 2

Marjan Stroot