Geerdink logo 300
Ponygroepen van 't Geerdink

De schoolvakantie is bijna weer voorbij en dit betekent dat ook de vakantie voor onze pony’s bijna voorbij is. Negen lieve en enthousiaste pony’s staan het komende seizoen weer klaar voor de ponygroep kinderen.

Wij spreken van een ponygroep omdat wij geen paardrijlessen verzorgen zoals op een manage. Een ponygroep is een speelse manier om kinderen en pony’s met elkaar om te laten gaan. De omgang van kinderen met elkaar en de verzorging en omgang met de pony’s staan hierin voorop. Onder omgaan met elkaar verstaan wij: gezamenlijk (’s winters) stallen uitmesten, borstelen en opzadelen, pony’s voeren, hoeven invetten en teren.

Vrijwilligers
Elke maand worden de kinderen ingedeeld op een andere pony die zij samen met een ander kind verzorgen en aan het einde van de les om de beurt berijden. De ponygroep lessen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers. De leiding bestaat uit minimaal een volwassene en circa drie tieners/jongeren. De begeleiders zijn allen vrijwilligers, en krijgen hiervoor dus geen geld. Wij zijn een vrijwillige organisatie met een missie en visie en door de inzet van onze vrijwilligers bedragen de kosten van de ponygroep per maand 15,- euro per kind en voor twee kinderen uit hetzelfde gezin wordt er 25,- euro per maand berekend.

Wie en wanneer
De ponygroep is er voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Op maandag, dinsdag en donderdag van 16:00 uur tot 17:00 uur, op woensdag van 15:00 uur tot 16:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 11:00 uur. Op vrijdag is er ook een ponygroep, maar daar worden de oudste kinderen begeleid die evt. ook vrijwilliger willen worden.

hetgeerdink HurryHurry

We beschikken over negen pony’s in verschillende maten, kleuren en karakter. In de zomervakantie hebben we een nieuwe pony gekocht die dit seizoen zal gaan mee rijden, zijn naar is Hurricane maar wij noemen hem Hurry.

Het leuke is dat er nog verschillende plekken zijn in de ponygroepen! Het leukste is natuurlijk om met een volle groep te beginnen dus geef je gauw op! Heb je nog vragen dan kun je ons altijd bezoeken op onze website www.hetgeerdink.nl, of ons mailen op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .