Twente Hart Safe logo


Eerste AED verwijzingsbord onthuld

Wethouder Bas van Wakeren heeft op donderdag 9 mei het eerste AED verwijzingsbord onthuld aan de H.Leefsmastraat 4 (ter hoogte van huisartsenpost Hengelose Es).

Bij een oproep voor reanimatiehulp snellen de opgeroepen burgerhulpverleners zich direct naar het slachtoffer of dienen eerst een aangewezen defibrillator (AED) op te halen. Maar in veel gevallen in Nederland wordt de vindbaarheid van de AED belemmerd door obstakels zoals muren, bomen, slechte verlichting en het ontbreken van goed zichtbare en leesbare huisnummering. Bij een circulatiestilstand telt elke seconde! Elke vertraging en twijfel om dit levensreddend apparaat snel bij reanimatie aan te kunnen bieden verkleint de overlevingskans. Stichting Twente Hart Safe wenst dat o.a. Hengelo maar het liefst heel Nederland een hartveilige woon- en leefomgeving wordt en blijft!

Verwijzingsbord AED Hengelose EsHet bord verwijst naar de AED (geel) aan de muur van de huisartsenpost   eigen foto

De gemeente heeft haar beleid aangepast om het reanimatie- en AED-netwerk in Hengelo te optimaliseren. Dit gebeurt door in samenwerking met onder andere, stichting Twente Hart Safe, de betrokken partijen te informeren en te bewegen om beschikbaar te zijn voor het verlenen van reanimatiehulp en hun AED’s voor het publiek beschikbaar te stellen en te houden. Al jaren pleit de Stichting Twente Hart Safe voor aanvullende verwijzing om de herkenbaarheid en vindbaarheid van de AED’s te vergroten. Het plaatsen van deze borden is mede mogelijk gemaakt via de Lions Club Hengelo en is een prachtig initiatief die het sneller voorhanden krijgen van levensreddende apparatuur zal bevorderen. De verwijzingsborden voldoen aan de RVV regelementen en worden in overleg met en door de gemeente in de komende tijd op aangewezen locaties geplaatst.

 

10 mei 2019