X DANCE logoDansgroep IRON al 3 jaar niet te stoppen!

De dansgroep ‘IRON’ is zaterdagavond de grote winnaar geworden van de talentenjacht Open Podium Twente in de Schouwburg Hengelo. De jury roemde de ontroerende, originele performance en het ‘veelzijdig bewegingsidioom’ van de groep. Iron wint de wisseltrofee, 2e publieksprijs en de hoofdprijs van 2.500 euro.

IRON is een dansgroep van de Hengelose dansschool Dansstudio X-Dance. IRON staat onder de leiding van choreograaf Hani Andary. Naast de grote winst bij het open podium afgelopen zaterdag, zijn de prestaties van IRON niet onopgemerkt gebleven. Zo hebben zij al in hun 1e jaar de Belgische danswedstrijd Dance Waves the ultimate dance competition gewonnen, Overijssel mogen vertegenwoordigen op de landelijke finale van Kunstbende en mogen zij zichzelf al een jaar lang Nederlands Kampioen noemen in de hoogste categorie bij de Dance Stars competition.

X-dance dansgroep IRONdansgroep IRON

De Hengelose groep bestaat uit 7 jonge meiden tussen de 14 en 17 jaar. Amarise Jazbek, Famke van Ek, Iris Wilms, Mara Tanke, Sophie van Pelt, Shahana Jhanjhan en Dhenifer Scholten. Dit dansseizoen heeft de groep het helaas met 1 danseres minder moeten doen, Dhenifer Scholten heeft helaas een chronische blessure die de overhand heeft genomen tijdens het zware trainingsregime van IRON. Zij zal deze zomer geopereerd worden en hierna een lang revalidatieproces ingaan. Het leven van een danser is zeker niet makkelijk.

Hani Andary is geen onbekende naam meer in het oosten, hij verzorgt de choreografie van het grote theaterspektakel Hanna van Hendrik, deze zomer te zien op het vliegveld Twente. Dansstudio X-Dance is sinds 1 april 2018 onder leiding van Hani Andary en Esmee Cornet (ex-danseres Lion King musical Scheveningen).

Choreograaf Hani is mega trots op de groep: ‘ bij het opzetten van IRON was het mijn doel om theater te maken dat raakt, en uitzonderlijk talent de kans te geven, meer te worden dan een hobby-danseres’ Vorig jaar heeft Dansstudio X-Dance 2 meiden uit o.a. IRON afgeleverd aan de Amsterdamse dansopleidingen en ook dit jaar stroomt Amarise Jazbek door naar Lucia Marthas Institute of Performing Arts.

Hengelo is weer flink op de kaart gezet!

X-dance dansgroep IRON winnaar talentenjacht Open Podium Twentedansgroep IRON winnaar talentenjacht Open Podium Twente

Wil je ook dansen op het hoogste niveau? Dan ben jij het weekend van 7 en 8 september 2019 van harte welkom voor de audities van de Topklassen en Wedstrijdteams. Info is te vinden op: www.x-dance.nl of stuur een mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

24 mei 2019