Hengelose IJsclub logoHengelose IJsclub: óók voor mensen met een lichamelijke beperking!: RaceRunning

De Hengelose IJsclub (HIJC) is van mening dat iedereen moet kunnen sporten. Wij willen een RaceRunning groep starten voor mensen met een lichamelijke beperking, om samen lekker actief bezig te zijn. Ben jij, of ken jij iemand met een lichamelijke beperking, die graag wil bewegen in de buitenlucht. Kom dan 16 juni tussen 11:00 en 16:00 uur naar de open dag van de Hengelose IJsclub aan de van Alphenstraat 17 om een RaceRunner uit te proberen.

Sport is belangrijk en iedereen moet kunnen sporten. Naast de reguliere trainingen van de HIJC hebben we daarom al jaren een G-groep. Deze groep bestaat uit enthousiaste sporters met een verstandelijke beperking die in de winter schaatst op IJsbaan Twente in Enschede en in de zomer traint op de skeelerbaan van Combibaan Hengelo.

HIJC: óók voor mensen met een lichamelijke beperking!
Als vereniging zouden wij graag ons aanbod uitbreiden, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking bij ons kunnen sporten. In deze zoektocht zijn we in aanraking gekomen met RaceRunning. Een RaceRunner is een soort driewielfiets, zonder pedalen maar met een borststeun waarmee mensen met een lichamelijke beperking kunnen lopen of zelfs rennen. De RaceRunner is een geweldig sporthulpmiddel voor kinderen en volwassenen die in het dagelijks leven een kruk, rollator of zelfs rolstoel nodig hebben voor hun mobiliteit. De RaceRunner is voor deze groep zeer geschikt om conditie te onderhouden en te verbeteren en om aan een sportactiviteit te kunnen deelnemen.

Omdat de Hengelose IJsclub in de zomer traint op een prachtige skeelerbaan die zeer geschikt is voor de RaceRunner, zien wij als vereniging mogelijkheden om onze zomeractiviteiten uit te breiden met RaceRunning. Zodat iedereen met een beperking bij ons kan komen sporten.

Bekijk ook dit filmpje op YouTube eens.

Jeugdjournaal RaceRunnerNOS Jeugdjournaal YouTube

Ben je geïnteresseerd dan zien wij je graag op 16 juni op onze open dag!
Wil je graag meer informatie neem dan contact op met Gerlinda Huizing: 074-8538003
Meer lezen kan op de website van RaceRunning.

Open Dag Hengelose IJsclub

Zondag 16 juni van 11:00 uur tot 16:00 uur
op Combibaan Hengelo (Weusthagpark)
van Alphenstraat 17  Hengelo

De Hengelose IJsclub is een schaatsvereniging met ruim 500 actieve sporters, die naast het schaatsen in de wintermaanden ook actief bezig zijn met wielrennen, skeeleren en hardlopen. Pupillen, junioren, senioren en masters schaatsen zowel recreatief als in wedstrijdverband (langebaan en marathon) op de IJsbaan Twente in Enschede en tijdens vorstperiodes op de Combibaan in Hengelo.

Dankzij het werk van een groot aantal vrijwilligers, bestuursleden, commissieleden, juryleden en een 40-tal onbetaalde trainers is het mogelijk om alle leden veel plezier aan de zo mooie schaats- en skeelersport te laten beleven.

De grote kracht van de Hengelose IJsclub is dat iedereen alle sporten op zijn eigen niveau kan doen in bij elkaar passende groepen, zowel qua leeftijd als niveau. Vanaf 6 jaar is iedereen van harte welkom bij onze club. Informatie over contributie, lidmaatschap e.d. treft u op deze website aan: www.hijc.nl.

 

14 juni 2019