Hengelose IJsclub logo
IJSTIJD! Twentse Jeugd Schaats Run groot succes

Ruim 100 kinderen deden zaterdag 7 december mee met de Twentse Jeugd Schaats Run. Ze hebben een parcours afgelegd op de ijsbaan waarbij ze per ronde steeds een hindernis moesten nemen. Deze activiteit is georganiseerd door Stichting De Twentse Doorloper in samenwerking met de ijsclubs die op de IJsbaan Twente schaatsen met als doel om meer kinderen uit te dagen te gaan schaatsen. Deze schaatstocht wordt vervolgd door een Twentse Jeugd Elfstedentocht op 8 februari.

De ochtend begon met een gezamenlijke warming-up die verzorgd werd door de kunstschaatsvereniging Pirouette. Daarna moesten de kinderen via een spectaculaire glijbaan door de tunnel naar de buitenkant van de ijsbaan zodat ze hun schaatsen konden aantrekken. Vervolgens werden er 9 rondes geschaatst waarbij steeds een andere hindernis moest worden genomen. De obstakels bestonden onder andere uit een doolhof van kratten, een kussen waar overheen geklauterd werd en 2 grote opblaaskoeien waar onderdoor geschaatst moest worden.

hijc Twentse Jeugd Schaats Run 4119

In Twente zijn 14 langebaan schaatsverenigingen actief en er zijn verenigingen voor shorttrack en kunstschaatsen. Deze hebben zich met ondersteuning van de KNSB verenigd onder de noemer IJSTIJD! Gedurende het schaatsseizoen worden verschillende activiteiten georganiseerd met als doel meer kinderen te laten schaatsen bij een vereniging.

In de kerstvakantie is er voor kinderen van alles te doen op de IJsbaan, half januari worden alle kinderen uitgenodigd om een proefles te nemen tijdens de “IJSTIJD! vriendjes en vriendinnetjes week” en op 8 februari wordt de “Twentse Jeugd Elfstedentocht” opnieuw georganiseerd.

Ga voor alle activiteiten naar www.bctwente.nl/ijstijd.

hijc Twentse Jeugd Schaats Run 4179

hijc Twentse Jeugd Schaats Run 4153

 

De Hengelose IJsclub is een schaatsvereniging met ruim 500 actieve sporters, die naast het schaatsen in de wintermaanden ook actief bezig zijn met wielrennen, skeeleren en hardlopen. Pupillen, junioren, senioren en masters schaatsen zowel recreatief als in wedstrijdverband (langebaan en marathon) op de IJsbaan Twente in Enschede en tijdens vorstperiodes op de Combibaan in Hengelo.

Dankzij het werk van een groot aantal vrijwilligers, bestuursleden, commissieleden, juryleden en een 40-tal onbetaalde trainers is het mogelijk om alle leden veel plezier aan de zo mooie schaats- en skeelersport te laten beleven.

De grote kracht van de Hengelose IJsclub is dat iedereen alle sporten op zijn eigen niveau kan doen in bij elkaar passende groepen, zowel qua leeftijd als niveau. Vanaf 6 jaar is iedereen van harte welkom bij onze club. Informatie over contributie, lidmaatschap e.d. treft u op deze website aan: www.hijc.nl.

 

13 december 2019